Тръмп похвали военните, пуснали ракетите в Сирия: Добре представихте САЩ и света

OFFNews 08 април 2017 в 20:11 8881 12

Американският президент Доанлд Тръмп похвали военните, осъществили атаката в Сирия. 

Тръмп се обърна към тях в Туитър. 

"Поздравявам нашите страхотни военни мъже и жени, които представиха толкова добре САЩ и света при атаката в Сирия", написа американският президент. 

САЩ изстреляха 59 крилати ракети по военно летище в сирийската провинция Хомс. Ударът бе отговор на предполагаемото нападение с химически оръжия от 4 април в сирийската провинция Идлиб, при което загинаха 86 души.

Атаката беше подкрепена от европейските страни, в това число и България, Канада и др. Срещу нея пък се обявиха Москва и Дамаск, които обвиниха САЩ, че атаката е извършена без доказателства за това, че силите на Асад са използвали химически оръжия.

В отговор на атаката Русия обяви, че ще подсили защитата на сирийската армия срещу ракети. Освен това Москва прекрати временно действието на меморандума за предотвратяване на въздушните инциденти в Сирия, а след това прекрати дейността на каналите на горещата линия с Пентагона, които действат в рамките на меморандума. 

В същото време хиляди американци излязоха на протест с призива Тръмп да не продължава атаките. 

Най-масов беше протестът пред „Тръмп тауър“ в Ню Йорк, където хората носеха плакати с призиви като „Пари за училищата, не за войната в Сирия“ и „Ръцете далеч от Сирия“. Протести се проведоха и във Вашингтон, Бостън, Лос Анджелис, Чикаго, Сан Франциско, Сиатъл и други.

В Джаксънвил, Флорида, бяха арестувани шестима души след сблъсъци между протестиращите и полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

10

El Commandante

09.04 2017 в 06:29

Пичове, идвала ли ви е на акъла мисълта че всъщност целта на американците не е била да са точни?

Аз не вервам че са чак такива абдали, просто тоя сватбарски салют имаше съвсем друга цел...

12285

9

Красимир

09.04 2017 в 04:12

Целта на химическата атака постигна целите си, а именно - обрат в отношенията и заявяването на позиции в последвалата извънредна среща на съветът за сигурност на оон от страните членки. Въпросът е #КОЙ?, и #ЗАЩО? Отговорът на втория въпрос би бил единствено притеснителен какъвто и да е той.

23293

8

Стефан

09.04 2017 в 03:15

Излетели са все пак 60, четен брой. Една е паднала в морето веднага. По-добре, от 40-те процента откази, когато стреляха по Югославия.
В района на целта обаче, 36 ги няма. Песента за дублети по едни и същи точки е трогателна, но идиотична. За сметка на това има снимки на ями в ливадите от бурени покрай пистата.
Не знам дали по тях са работили ракетните батареи, или средствата за РЕП. Никой още не казва. Като смешно съвпадение - дивизионът С-400 може да обстреля едновременно тъкмо 36 аеродинамични цели. Не казвам че се е случило това, по моему е малко вероятно.
С цената на 2% от всички Томахавки на бойно дежурство, и около 100 милиона долара, американците счупиха шест повредени Миг-23, няколко цистерни керосин, няколко сандъка ракети и снаряди, а лично Тръмп - доверието на Русия и Китай към себе си.
Не че разбирам от футбол, ама на това му казват автогол във финалния мач, да?

6469

7

Halo

09.04 2017 в 02:58

Според руския слугинаж излиза, че чрез абсолютно без аналогова хипер мега ултра секретна технология краварските аналогови мега тъпи и неточни томахавки са прехванати в полет и пренастроени от режим "унищожение" в режим "основен ремонт на летища и бази". Така вместо поражение те извършили основен ремонт на базата.
Сега се чака втората вълна томахавки за довършителните работи и латекса.
------------
Nice, A?

10910

6

1Sion1

09.04 2017 в 01:56

Само за ден Тръмпи загубите огромна част от подкрепата, която имаше в САЩ и по света.Сега му остава да се гушне с либералите и да му лъсне голият задник