Тръмп и Путин искат засилване на ядреното въоръжение

ОFFNews 23 декември 2016 в 11:38 3878 3

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин засегнаха темата за ядреното въоръжаване на страните им, с което се загатва за възстановяване на ядрената надпревара от времената на Студената война. 

"Трябва да подсилим военния потенциал на стратегични ядрени сили, особено с ракетни комплекси, които могат надеждно да пробиват всякакви съществуващи и очаквани противоракетни системи", заяви Путин, цитиран от АФП, в изявление, обобщаващо действията на руската армия за годината.  

"Трябва внимателно да следим за всякакви промени в баланса на силите и политическо-военната ситуация в света, особено по руските граници, и бързо да адаптираме планове за неутрализирането на заплахи към страната ни", допълни руският президент. 

Доналд Тръмп от своя страна, без да коментира изказването на Путин, заяви в Туитър, че Щатите трябва да подсилят и развият ядрения си потенциал.

"Съединените щати трябва сериозно да подсилят и развият ядрените си възможности, докато не дойде време, в което светът да се осъзнае относно ядрените оръжия", написа републиканецът.  

По данни на Федерацията на американските учени САЩ има арсенал от 6970 бойни глави, докато Русия разполага със 7300 такива. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!