Тръмп: Задържани са само 109 души, да направим Америка отново сигурна

OFFNews 30 януари 2017 в 21:49 8707 3

Само 109 от 325 000 души са задържани и разпитани, а големите проблеми на летищата са заради компютърни проблеми на авиокомпания "Делта". Така Тръмп коментира резултатите от издадената от него заповед за забрана за влизане в страната на граждани от 7 мюсюлмански държави, които предизвикаха масови протести в САЩ. 

"Само 109 от 325 000 души са билизадържани и разпитвани. Големите проблеми по летищата са предизвикани от компютърните проблеми на авиокомпания "Делта"... протестърите и сълзите на сенатора Шумър. Секретарят Кели каза, че всичко върви добре с много малко проблеми. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО СИГУРНА!", написа Тръмп в Туитър.

"Навън има много лоши "пичове", написа още Тръмп.

Тръмп показа, че е решен да не отстъпва от забраната си и обвини за протестите Чък Шумър, който ръководи малцинството на демократите в Сената.

Указът на Тръмп беше посрещнат с критики в САЩ и Европа. Протестиращите срещу решението пък обърнаха внимание на това, че указът на Тръмп засяга не само влизащите в страната граждани на посочените държави, но и притежателите на зелени карти, които се страхуват да напуснат страната, защото рискуват да не им бъде позволено да се върнат. 

Според американските медии мярката засяга около 500 000 души, а и се ограничават правата на хиляди законно пребиваващи в страната, както и на тези с двойно гражданство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови