Тръмп: Пишете хартиени писма, за да не ви хакват, аз така правя

Той има информация, според която Русия не е виновна за хакерските атаки срещу САЩ

OFFNews 01 януари 2017 в 16:02 16309 14

Снимка Hilary Swift/The New York Times

Тръмп със съпругата си по време на вечерята в Мар а Лаго.

Доналд Тръмп, новоизбраният президент на САЩ, посъветва хората да пишат писма на хартия и да ги пращат по куриер, ако имат да казват нещо наистина важно и искат да са сигурни, че никой няма да ги хакне и прочете, предаде "Ню Йорк Тайсм".

Изказването му дойде по време традиционното му новогодишно парти в неговия клуб в Мар а Лаго, Флорида. Там той добави, че не ползва електронни пощи за комуникация: "Имам едно 10-годишно момче, което може да прави всичко с компютъра си. Никой компютър не е сигурен, независимо какво ви говорят".

Той изрази съмнение, че Русия стои зад хакерските атаки срещу Щатите, камо ли че е повлияяла на резултатите от президентските избори. Подобни обвинения дойдоха от администрацията на Обама, който изгони 35 руски дипломати от страната именно поради подобни подозрения.

Милиардерът обаче планира да се види с представители на службите за сигурност идната седмица, за да обсъдят кибератаките. Според него разузнаването неведнъж е бъркало и сега може отново да бърка. Като пример той изтъкна лъжливите данни, че Ирак притежава оръжия за масово изтребление, които доведоха до инвазията в страната.

„Аз разбирам много от хакерство. Хакерските атаки са нещо твърде трудно доказуемо, така че е възможно в случая злосторникът да е бил някой друг”, заяви новият президент.

Той допълни, че знае факти, които не са известни на обществото и които ще бъдат разкрити в скоро време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12308

13

Покрай тая хакерска истерия започвам да си задавам нЕкои въпроси.Нека да приемем, че всичко е така, както го казва маймуняка.Но....за да повлияе на предизборната "борба" хакерската атака трябва да е била най-рано преди поне шест месеца.След това вече не би имала смисъл.Защо чак сега се сетиха?И какво е било съдържанието на хакнатите мейли, за да може да повлияят на изборите?Едва ли ще да е било нещо нелицеприятно за Путин и Русия, това не би могло да накара американците да гласуват за Тръмп.За да повлияе на изборите май съдържанието ще да е било нещо нелицеприятно за самите американци....Не ли?

14057

9

morkoff

01.01 2017 в 21:13

Интересно ще е да видим какво може да знае повече от действащия президент.

63994

8

Red or Dead

01.01 2017 в 20:14

ЕЛ, “кикимората“ не е виновна, тя ОЧЕВАДНО освен “педали“ други не познава.....

63994

7

Red or Dead

01.01 2017 в 20:12

@гнидков, ти бъди рахат.....
толкова си тъп и ограничен, че на НИКОЙ не му дреме за безмозъчните ти диарии....

13056

6

Какавидков

01.01 2017 в 20:02

Че сигурно малкия запъртък и с телефоните е добър, значи ли това че дедо Дони, вика през прозореца каквото му трябва за да не го подслушват.
Тръмпака ще излезе голям комик. Да са живи и здрави американюгите да му плащат изцепките.

77927

5

El Commandante

01.01 2017 в 19:03

Кикиморо проста, ако Дъ Доналд е педал, значи искам и аз да съм като него, ако се сещаш...