The Times: Великобритания с нови санкции срещу Русия, ако не прекъсне връзките с Асад

ОFFNews 10 април 2017 в 10:50 7967 9

Британският министър на външните работи Борис Джонсън ще предложи пред останалите страни от Г-7 налагане на нови санкции срещу Русия заради подкрепата на Москва към сирийския президент Башар Асад, пише "The Times", цитиран от "Politico". 

Джонсън ще поиска от Запада да изготви наказателни санкции заради химическата атака в сирийската провинция Идлиб на 4 април, при която загинаха над 80  души. Той ще направи това на днешната среща на външните министри от страните от Г-7 в Лука, Италия, съобщава изданието. 

Британецът ще призове колегите си да съставят обща декларация, с която да призоват Русия да прекрати подкрепата си за режима на Асад и да изтегли въоръжените си сили от Сирия, позволявайки на хуманитарните конвои да се завърнат, се твърди в публикацията. 

Ако Москва не изпълни тези искания, Джонсън ще поиска от Великобритания и съюзниците й да наложат нови санкции срещу руски представители, допълващи тези във връзка с анексирането на Крим. 

Борис Джонсън трябваше да пристигне в Москва за среща с руския си колега Сергей Лавров днес, но отмени визитата си заради развитието на ситуацията в Сирия.

В публикация в Sunday Times в неделя министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън обвини Русия за химическото нападение в Хан Шейхун, заявявайки, че тя носи отговорността за смъртта на цивилни. 

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че американският президент Доналд Тръмп също обмисля санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата им към сирийското правителство. 

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

10

Стефан

10.04 2017 в 15:10

Утре като опрат рязания на жена ти в устата, и на тебе в задния проход - ще се молиш отнякъде да лъснат щиковете на мойте бойци, нали така? Понеже други няма да дойдат да те отърват. Е, освен верните натовци на ердоган. И тогава ли ще ми плюеш на фуражката?
Аз ще се избърша, ще свия рамене, и ще замина нататък. Ти сам няма да преживееш позора си.

23293

9

Стефан

10.04 2017 в 14:59

Ал акбарчо, не се товари толкова малкия, няма да е хубаво да ти се счупи нещо тука пред хората.
Сам пропагандираш една армия, а псуваш другата, в която е служил дядо ти, татко ти, я брат ти, я съседа. Карай по-кротко, ние не ти мислим злото, що ни попържаш?

23293

7

Стефан

10.04 2017 в 13:44

Да, това не е армията им - това е парад. Дреболии - малко курсанти, малко отличници от разни поделения, малко музика. В това време армията им си стои по казармите, на 12 часови пояса.
А запасняците се черпят вкъщи. Как мислиш - колко са запасняците, на 150 милиона население, при наборна армия? Правилно - не позна, има много жени. Медицина, свръзки, зенитки, разузнаване, снайперисти.
Айде сега бегай да риташ джуджета с малки пишки!
Остави! Глъмпер, забрави си вазелина!
Сега бегай!
Кино със запасняците ще ти покажа друг път, ако заслужиш.

23293

6

Стефан

10.04 2017 в 13:19

Не му е много велик, и крачетата му са къси. Но те уверявам, че в цялата Европа НЯМА толкова пехота, колкото е оркестъра на тоя площад:

https://www.youtube.com/watch?v=9RYPGOKkN2k

Сигурен ли си, че искаш да си премерите пишките? Май по-добре твойта да не я вадиш. Може аз да не поискам да те отърва от тях.

10564

5

ultra-73

10.04 2017 в 13:06

"ЖЕЗЪЛА на.....ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ....хихихихииии"

Я пак бе, ушанке мазнаааа! Представям си колко точно му е "велик" на малкото гномче с късите крачета:)


23293

4

Стефан

10.04 2017 в 13:00

Мда.
Тоя път войната няма да свърши нито в Париж, нито в Берлин.
Извинявам се за неактуалните персонажи, просто имам слабост към тъжните войнишки песни.
За който не познава съветската наградна система - медалът не е голяма награда. Присвоява се масово, по общи поводи. Например превземането на някой град, и значи медали получават може и милион войници. Например - за Вашингтон:

https://www.youtube.com/watch?v=n4r_YKubkPs

63994

2

Red or Dead

10.04 2017 в 11:00

Я,БОРАТ, мамина тлъста и мазна пуйчица.....като гледам добре ще смажеш ЖЕЗЪЛА на.....ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ....хихихихииии

Абе, сериозно, този бритиш хомосекшуъл, дали и за секунда си вярва......бахти и ДЕБИЛИТЕ........

Добре, че го няма онуй нищожество дето го търпяхме незнайно защо ЦЕЛИ 5 години, сигурно щеше вече да е обявил война на...Русия...

10571

1

Hissarion

10.04 2017 в 10:57

Англичаните първи се мятат на барикадата, за да защитят действията на побъркания си съюзник.