Стрелецът от Истанбул се призна за виновен

OFFNews 17 януари 2017 в 10:10 7132 5

Абдулкадир Машарипов, който уби 39 души при атака в истанбулския нощен клуб "Рейна" на Нова година, е признал, че е извършил нападението, съобщава "Хюриет", позовавайки се на информация от губернатора на Истанбул Васип Шахин. 

По думите на Шахин терористът е роден в Узбекистан през 1983 г., а е преминал бойно обучение в Афганистан. Смята се, че е преминал нелегално в Турция през януари 2016 г.

Губернаторът заяви, че е явно, че Машарипов е извършил нападението от името на "Ислямска държава", която пое отговорност. 

Стрелецът бе задържан при полицейска акция късно в понеделник. Машарипов е бил заедно със сина си в луксозен апартамент в квартал Есенюрт в европейската част на мегаполиса. 

Машарипов след ареста

Заедно с него са арестувани мъж от Киргизстан и три жени - от Сомалия, Египет и Сенегал. Видимо пострадалият при ареста Машарипов е откаран в болница за преглед.


 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

4

Бухльо

17.01 2017 в 12:32

Абе този на снимката долу не прилича много на този от снимката горе, ама...
Шефът на борците решил да направи дарение за Зоопарка и спонсорирал група борци, която да донесе камила от Африка. Дълго ги нямало и той заминал да ги потърси на място. Намерил ги да бродят из пустинята, подкарали с бухалките голям слон. Развикал се отдалече:
- Това не е камила, бе това е слон!
- Камила съм, камила съм - отвърнал слонът бързо.

77927

2

El Commandante

17.01 2017 в 11:04

Като гледам в къв вид го изкарват, нищо чудно да се признае и за бременен...