Стартират ново разследване за имейлите на Хилъри Клинтън

OFFNews 08 юли 2016 в 10:36 3890 5

Държавният департамент на САЩ ще започне ново разследване срещу кандидат-президента Хилъри Клинтън относно начина, по който е боравила с класифицирана информация като държавен секретар, съобщава Би Би Си. 

Тази седмица ФБР реши, че въпреки че Клинтън е използвала личната си поща, за да получава и изпраща секретна информация, няма доказателство това да е направено предумишлено. 

Новото разследване няма да е толкова сериозно, колкото приключилото такова на федералното бюро, но ще включва и бивши помощници на Клинтън. Говорителят на Департамента Джон Кърби заяви, че целта е всичко да приключи бързо, но няма да бъдат поставяни крайни срокове. 

Възможно най-тежките последици за демократа биха били отнемане на правото да разполага със секретна информация, което никак не се съвместява с президентския пост, който бившата първа дама би могла да заеме.

Каквото и наказание да получи Хилъри Клинтън, то ще бъде използвано като аргумент от опонентите й от Републиканската партия, които силно разкритикуваха решението на ФБР да не повдигне обвинения срещу нея.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

4

Стринка Минка

08.07 2016 в 23:55

'непредумишлени действия с конфиденциална информация'

по тоя параф нашия Станишев, който изнесе седем секретни доклада на престъпността, ще мине само с порицание пред съкооператорите в брюкселкото апартаментче.

12117

3

Pirate Parrot

08.07 2016 в 22:41

Не знам кое е по-лошо - тая корумпирана бабка или тролът Тръмп

13924

1

ScrewIslam

08.07 2016 в 11:12

"няма доказателство това да е направено предумишлено."

Може, може, ама законът предвижда санкции и за НЕпредумишлени действия с конфиденциална информация. Квалифицирана е като "груба небрежност".

Освен това, искам да знам какво ново ще открие следващото разследване? Нали току-що приключи едно. Само бавите топката. Мястото на тая вещица е в затвора за национална измяна. И не само заради мейлите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!