Сирийски бежанец се взриви до бар в Южна Германия (снимки и видео)

OFFNews 25 юли 2016 в 05:55 15548 19

Сирийски бежанец се взриви до бар в Южна Германия

27-годишен мъж от сирийски произход се взриви в близост до бар в баварския град Ансбах, където се е провеждал музикален фестивал. От експлозията няма загинали, освен атентатора. Властите в Германия съобщават за 12 ранени. 

Мъжът е на 27 години, а преди две години молбата му за убежище е била отхвърлена. В неделя той е имал намерение да се взриви по време на фестивала, където е имало 2.5 хил. души. Той опитал да влезе във фестивалната зона без билет, но бил върнат. 

Министърът на вътрешните работи Йоаким Херман каза, че след като не бил допуснат, мъжът, чиято самоличност все още не се оповестява, е стоял известно време пред входовете на фестивалната зона и малко след това се самовзривил. Цитиран от CNN, Херман каза, че в раницата на сириеца е имало пирони, което означава, че той имал намерение на нанесе повече щети. 

Властите в Германия все още не определят атаката като терористичен акт. 

Това е поредното подобно нападение в Германия от последните дни. В събота мъж уби жена с мачете в Ройтлинген. Извършителят е 21-годишен сириец, който пристигнал в Германия преди една година и е кандидатствал за германско гражданство. Жертвата е 45-годишна жена от Полша. 

В петък в Мюнхен мъж стреля в мол. При нападението бяха убити девет души, след което стрелецът се самоуби. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

20

Прекалено буквално е приел думите на приятелите си "ела, ще стане купон, ще избухнем заедно". :)

13924

15

ScrewIslam

25.07 2016 в 10:27

До: Бундестага
Уважаеми г-да,
Предлагам следните мерки срещу агресията на депресираната популация в Германия:
1) пълна забрана на ЛЕГАЛНИТЕ оръжия; Затворете си очите за нелегалните, за да може депресираните тинейджъри да отстрелват безащитни германци като дивеч. Трябва смъртта им да е сигурна.
2) Пълна забрана на камионите (справка: депресираният човек в Ница). Който иска да транспортира стоки, да ползва ръчна количка
3) Пълна забрана на кухненските ножове. Могат да се ползват за убийство. Който иска да реже хляб, да ползва моторна резачка.
4) Пълна забрана на самолетите (справка: 9/11). Който иска да ходи в командировка или на почивка, да си купи колело. Спортът е здраве.
5) Пълна забрана на пироните (справка, бомбата на бостънския маратон). Да се ползват само безшевни технологии. Иновациите движат прогреса.
6) Пълна забрана на тенджерите под налягане (виж т. 5) Бързото готвене е вредно за стомаха.

21668

12

Руслан

25.07 2016 в 10:10

Моля Меркел да потвърди, че е в безопасност. За нас е ясно.
Вече и за нея взехме да се трвожим.

13924

11

ScrewIslam

25.07 2016 в 09:39

Ми той е бил депресиран! Щом е депресиран, може! Проявете разбиране!