Шведският премиер: И в момента Европа е на няколко скорости

Георги Савчев, Берлин 15 март 2017 в 22:45 3958 6

Снимка Maurice Weiss/Ostkreuz

Стефан Льовен.

И в момента Европа е на няколко скорости. Част от страните членки на ЕС са в еврозоната, а други не са. Някои от страните са част от Шенген, а други не са. Нямам колебания, че ЕС трябва да е обединен. Но същевременно, като страни членки на ЕС, можем да работим по различни проекти, по различни аспекти и вероятно не всички от нас ще се включват във всеки проект.

Това заяви шведският премиер Стефан Льовен пред БНР, OFFNews и БНТ в централата на германските социалдемократи в Берлин.

Льовен, заедно с президента на ПЕС Сергей Станишев, бившия председател на ЕП Мартин Шулц, премиера на Португалия Антонио Коща, бяха избрани в борда на Прогресивния алианс - нова световна лява организация, учредена от 130 леви партии от Европа, Близкия изток, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка.

Наричам го "глобална сделка" - необходим е глобален социален диалог, в целия свят, между политиците, правителствата, синдикатите, бизнеса, както и неправителствените организации, коментира Льовен пред българските журналисти.

Нашата цел е да има равенство, солидарност и свобода не само на национално, а и на глобално ниво. От глобалната икономика трябва да печелят всички хора по света - не само инвеститорите, а и работниците да получават достойно заплащане. В центъра на вниманието трябва да са хората, а не изпълнителните директори на компаниите, каза Льовен на конференцията в Берлин, която съпътства учредяването на Прогресивния алианс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

16.03 2017 в 10:11

Пфахахахахаха, ебати олигофрена,честно....

77927

4

El Commandante

16.03 2017 в 04:34

"Хора Курнелия е най-тъпия политик в България."

При наличието на неповторими олигофрени като Баце,Цецо и Цеца, които здраво са хванали преходната награда Вселенскинимбецил на годината, това твърдение може да буди само смях и съжаление...

77927

3

El Commandante

16.03 2017 в 04:27

2030 година.

Нападателя на шведския национален отбор по хокей,забива шайбата във вратата на финландците с мощно АЛАХУ АКБАР!!

Разочарования вратар на фините си казва: Иншалла....