Шотландия пред нов референдум за отделяне от Великобритания

OFFNews 24 юни 2016 в 14:45 14795 10

Шотландия се подготвя за ново допитване за отделяне от Великобритания след резултатите от референдума за излизане на кралството от Европейския съюз, предава Би Би Си.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че е неприемливо страната да напусне ЕС против собствената си воля и затова се изготвя законодателство, което да позволи нов референдум за независимост от кралството. 

62% от шотландците гласуваха за оставане на Великобритания като член на Европейския съюз.

"Мисля, че референдум за независимост е много възможен, но също така мисля, че е важно да отделим време да обмислим всички стъпки и да дискутираме, както и да оценим отговора на ЕС към вота на Шотландия вчера", заяви Стърджън.

Като свой приоритет тя определи това да успокои шотландците за бъдещето им и да отстоява мястото на страната в ЕС. 

През 2014 г. 55% от шотландците гласуваха с "Не" на референдума за отделяне на страната им от Обединеното кралство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12020

9

Eric Silver

25.06 2016 в 17:41

Шотландия може и да се отдели от Англия ,но как ще влезе в ЕС.Ще трябва да покриват изисквания в съревнование с Украйна. И накрая сигурно ще влязат ,ама през 22 век ако още го има съюза.

77927

7

El Commandante

24.06 2016 в 22:38

Принцесата днеска горката е пред инфаркт, ше кажеш че от членството на ГБ в ЕС и зависят задокеанските инвестиции.

Да сте се погрижили навреме.
Принцесс ти снощи спа ли?
Спа.

А Путин не е спал.
Цяла нощ е подправял бюлетини.
И ето ти резултата...

25665

3

Victimized

24.06 2016 в 15:59

Защо всички се правят на ударени , общата идея очевидно е разпада на държавите до провинциално управление , контролирано от една централна власт , така цяла Европа придобива облика на картата с провинциите в имперския период на Рим . Затова мултикултуризма и "обогатяването на генофонда" са толкова неотложни на този етап .
За това и ние седим на това ниво , понеже плана е да занулят първо основата на съюза , силните държави , малките ще се сринат от последиците без проблем , тогава става наложително да се предприемат малко по сериозни мерки , и цялото общество ще е съгласно , на този етап със почти всичко , което би донесло промяна , и тогава миража ще стане съвсем реален . И с темповете с които вървят нещата може и да сме живи да видим кулминацията .. : D

29216

2

Лопе де Вега

24.06 2016 в 15:28

Стига ма, принцесо. Вече не моем да ти разбирам имената. Мак-кво беше. Скотите ще те вземат верно за принцеса МакСтюарт ели нещо такова.

Време е Шотландия да получи независимост! Свобода и за Северна Ирландия!

Поздрав!