Шефът на МИ-5: Ще има терористични атаки във Великобритания

ОFFNews 01 ноември 2016 в 14:37 5049 17

За терористични нападения във Великобритания предупреди шефът на британските служби за сигурност МИ-5 в интервю за "Гардиън". 

"Ще има терористични атаки в тази страна. Нивото на заплаха е изключително високо и това означава, че е вероятно", заяви Андрю Паркър пред изданието. Паркър обяснява, че за последните три години в Обединеното кралство са предотвратени 12 нападения. По думите му темпото на терористите е притеснително, а броят на атаките е по-висок от всякога през 33-годишната му кариера. 

"Очаквам, че ще открием и предотвратим повечето опити за тероризъм в страната", казва Паркър. 

Ръководителят на контраразузнаването уточнява, че има три основни източника на заплаха, а като основен той посочва ислямизма: "В момента го усещаме с Даеш или ИДИЛ и все още имаме подобието Ал Каида. Това е нещото, което трябва да разберем - той ще се запази. Това е продължаваща заплаха и е поне поколенческото предизвикателство, с което трябва да се справим", коментира Андрю Паркър. 

Другите заплахи според него идват от Северна Ирландия и външни сили като Русия. Експертът споделя, че Москва работи усилено в Европа и Великобритания с методи като пропаганда, шпионаж и кибератаки. Именно опасността от Русия е реална, смята той.

"Виждаме я на места като Украйна и ужасните брутални действия в Сирия", категоричен е Паркър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

16

Victimized

02.11 2016 в 13:25

Не се напъвай да мислиш, говори си там глупостите да размиваш темите. В случая на вас и на журналята в главата им е някаква руска агресия последните години, за това извадих военните интервенции от последните 16 години и излезе, че руските агресори имат 5 военни кампании, докато американските не искам даже да се занимавам да ги броя. ОК искаш да ти извадя войните на това образование САЩ, преди червената революция и комунизма. Понеже явно комунизма е най-голямото зло, само след като победихте другото най-голямо зло , национал социализма. Смешни сте, а оня отворко дето започна спора се покри и реши да пропусне да отговаря, докато не дойде някоя друга новина за да сипва мантрите там.

25665

14

Victimized

01.11 2016 в 23:44

"А СССР-то къде е ? "
Ти въобще погледна ли за какво съм писал и видя ли, че са изброени кампаниите само от ТОЗИ ВЕК, вярвай ми СССР имат значително по малко от предните периоди на САЩ , статията от Укипедия за военните кампании е доста обемиста и е достъпна до всички. Ясно е обаче, че вие не четете а само говорите на килограм..

25665

11

Victimized

01.11 2016 в 19:12

Ще ти го извадя ве ,ама да не пропуснеш да го коментираш , ето ти:
War of Dagestan(1999), Second Chechen War(1999–2009), Russo-Georgian War(2008), North Caucasus Insurgency(2009–), Annexation of Crimea(2014), Intervention in Syria(2015–), .
Дали "Не е никак малък ...." ти ще ми кажеш. Отдели внимание, че всичките им интервенции са са свързани с републики които са във федерацията или са били част от СССР, кажи ми като си толкоз информиран какво по дяволите търсят краварите на хиляди километри и чии интереси защитават?? После искам да ми кажеш отново за империята на злото..

25665

8

Victimized

01.11 2016 в 15:48

После като привършиш с мозъчните напъни, можеш да погледнеш пак списъка и да ми кажеш коя от държавите в които са се провеждали тези US кампании за свобода и демокрация , сега е по-добре от колкото преди интервенциите.
Можеш ли? Понеже помня, че се имаше за добре информиран , та те питам лично теб ????