Съдебен лекар опроверга версията за взрив на борда на египетския самолет

OFFNews 24 май 2016 в 18:35 5152 3

Главният съдебен лекар на Египет опроверга версията, според която е имало взрив на борда на египетския самолет на Egyptair, преди да падне в Средиземно море. 

По-рано днес египетски съдебен лекар обяви, че малкият размер на тленните останки навежда на мисълта за експлозия.

Според главния съдебен лекар всичко съобщено е вярно, но това са предположения, които не са на съдебно-медицинските власти. 

Когато падне самолет, задължително в един или друг момент има експлозия, която го разбива. Няма значение дали експлозията ще стане във въздуха - в резултат на авария или на престъпно действие - или когато се сблъска с водната повърхност след падане от 11 км височина, което не означава, че е имало експлозия във въздуха, подчерта той.

Версиите за инцидента продължават да са противоречиви. Според египетските власти самолетът не е сменил рязко посоката си, както беше обявено първоначално. Според френски разследващи пък пилотът на самолета е осъществил връзка с въздушния контрол на Египет секунди преди катастрофата. Египетските власти обаче отричат това да е било така. Тяхната версия е, че самолетът Airbus A 320 е бил обект на терористичен акт. Френските разследващи не потвърждават тези твърдения.

Съдебни лекари взеха днес ДНК проби от роднини на жертвите от катастрофата, за да идентифицират тленните останки от самолета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови