Съдбата на шефа на ИДИЛ остава неясна

OFFNews 12 октомври 2015 в 19:03 4191 5

Ал-Багдади

Снимка ЕПА

Шефът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади.

Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади, вероятно не е бил в конвоя, бомбардиран в неделя от иракски самолети в провинция Анбар, съобщава „Ю Ес Ей тудей“. Но не е известно какво е станало с него, добавя вестникът, цитирайки противоречащи си източници в Ирак.

Пред Ройтерс висш иракски служител е заявил: „След като преценихме цялата информация, получена от нашите източници, изглежда по-вероятно, че конвоят, който ударихме, не е превозвал Багдади“. Той е добавил, че военните все още се опитват да „да изяснят ситуацията“.

От друга страна според информационен център в Багдад, на който се позовават руската агенция „Спутник“ и други медии, „халифът“ на ИДИЛ бил ранен и бил в болница в град Ал Каим, близо до границата със Сирия.

Пред Ройтерс обаче анонимен американски военен в иракската столица е казал, че не са забелязани признаци ал-Багдади да е убит или ранен.

Според съобщението на иракски военни от неделя 44-годишния лидер бил бил откаран от мястото на въздушния удар с автомобил, а съдбата и здравословното му състояние са „неизвестни“. За предполагаемата смърт на ал-Багдади е съобщавано вече неведнъж, припомниха информационните агенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови