Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

САЩ санкционира шефа на руското следствие и предполагаемите убийци на Литвиненко

ОFFNews 10 януари 2017 в 12:21 2981 5

САЩ наложиха санкции срещу петима руснаци, сред които приближеният до Владимир Путин шеф на Следствения комитет на Русия  Александър Бастрикин и предполагаемите убийци на журналиста Александър Литвиненко, предават световни агенции. 

Новите санкции не са част от последните действия на администрацията на Барак Обама, свързани с руските хакерски атаки по време на президентския вот.  Те са продължение на закона Магнитски от 2012 г.

Освен Бастрикин, добавените в черния списък са и Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун, главните обвинени за убийството на руския дисидент Александър Литвиненко, убит след натравяне с плутоний през 2006 г. във Великобритания. Лондон иска двамата да бъдат екстрадирани, но Русия отказва. 



 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

5

данван

06.03 2017 в 22:34

Малко е!

12691

4

Емил Станоев

10.01 2017 в 14:42

Каде да бъдат екстардирани !! в сащ ? -нито са граждани на сащ нито са от местното население на америка . По този почин Русия може да поиска Бараката да бъде пратен в Русия за да го съдят ..Сащ като какви се изживяват ? да командват всички и да съдят всички ! ако не влезат в релси скоро цял свят ще е против тях.

42249

2

Denis Rizanov

10.01 2017 в 13:40

Еми какви да са - амирикаско-мексиканските кучкари му забраняват да влиза във фащ и евентуално люто са му се заканили за конфискуват всеки лев ако набарат негови сметки в щатски банки. Са му пръднали на едно осолено място, за което такива като теб като се качат на него смята, че са изкачили Еверест. На чист българин - са му пръднали на хоя, че и ти, сороска подлого вик.

 
X

Подкастът на OFFNews