САЩ и Русия договориха примирие в Алепо

OFFNews 05 май 2016 в 10:20 3001 7

Съединените щати и Русия договориха включване на Алепо към споразумението за примирие в Сирия, предава Ройтерс.

Преустановяването на огъня в града, сцена на тежки сражения между силите на президента Башар Асад и опозиционни бойци, е влязло в сила от 00:01 ч. местно време, но от Държавния департамент на САЩ съобщават, че боевете продължават в някои райони.

Генералният секретар на Щатите Джон Кери заяви, че не е изненадан от това и е необходимо бунтовниците и сирийската армия да комуникират с командирите си на бойното поле, за да огънят бъде спрян. Той призова Русия да използва влиянието си върху Асад, за да опази примирието. 

От сирийската армия заявиха, че "режимът на затишие" ще продължи 48 часа.  

Според постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин примирието е трябвало да влезе в сила още във вторник, но това е било възпрепятствано от удари от страна на опозицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

6

Victor Dachev

05.05 2016 в 14:47

А де, интересно САЩ и Русия чии го дървят там както уж нямат нищо общо с конфликта. Същата работа в Украйна - били спонтанни местни опълченци и Русия нямала нищо общо с разпалването на гражданска война там, ама Путин преговаря за примирие и хич не намира за нужно да пита "спонтанните местни". Мистика...

77927

3

El Commandante

05.05 2016 в 11:28

Дядо Танг, моля те да се съсредоточиш върху темите,в които си доказан капацитет-антикомунизъм,ДС,Съветски съюз,БКП и да оставиш външнополитическите теми като Сирия настрана.
Умолявам те.

P.S. Като каза болници-точно вчера Ан Нусра срина с 60 ракети една такава в Алепо, но тва разбира се не са новини,които можеш да прочетеш тук, те не носят грантове....

11300

2

Танг

05.05 2016 в 11:15

Команданте и кое е законно и ясно? Това е същото, като ако турското малцинство тук вземе властта, започнат репресии и се стигне до гражданска война. Дали ще е ясно и законно, ако Турция, Русия или друг кенеф по избор се намеси на страната на въпросното 10%-но малцинство?
Другото законно и ясно в случая разбира се, е взривяването на болници и убийства на цивилни всеки ден. Къде по-законно от това?

77927

1

El Commandante

05.05 2016 в 10:25

Интересно.
В тези преговори Русия участва от името на Сирия и там всичко е законно и ясно.
Въпроса ми е: от името на кого участва УСА?
Джебхат ан Нустра?
Джейш ал Ислам?
Джейш ал Мухаджирин?
Нуриддийн ал-Зинки?

Кой?