Руският посланик в Турция е убит след нападение (обновена, видео)

OFFNews 19 декември 2016 в 18:26 60373 19

Руският посланик в Турция е убит, след като е нападнат с огнестрелно оръжие в Анкара.

По информация на телевизията нападението е станало в художествена галерия на откриване на фотоизложбата "Русия през турските очи", съобщи NTV.

Видео показва, че по време на речта на Андрей Карлов започва да стреля и след това вика "Аллах акбар!" и "Ние умираме в Алепо, вие умирате тук". 

При нападението са ранени още няколко души.

За момента руското посолство не е коментирало информацията. 

Говорителят на министерството Мария Захарова обясни, че Карлов не е откаран в болница, а е направен опит да му се помогне на място, защото стрелбата е продължила. 

По-късно източник на РИА Новости съобщи, че Карлов е починал. Информацията беше потвърдена от руското външно министерство.

Турските медии съобщиха, че стрелецът е обезвреден при полицейска акция. 

Според CNN Turk стрелецът е влязъл в галерията с полицейска карта. 

За нападението е съобщено на руския президент Владимир Путин. Той ще обсъди ситуацията с руския външен министър Сергей Лавров и ръководителите на спецслужбите, посочи говорителят на президента Дмитрий Песков.

Нападението се случва ден преди среща на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу да се срещне с руския си колега Сергей Лавров в Москва, за да разговарят за ситуацията в Сирия. 

Андрей Генадиевич Карлов е роден в Москва през 1954 г. Завършил е Московския държавен институт по международни отношения и московската Дипломатическа академия към Министерството на външните работи на Русия.

Кариерата му започва през 1976 г. в Министерството на външните работи на СССР.

От 1979 до 1984 и от 1986 до 1991 г. е посланик на СССР в Северна Корея.

От 1992 до 1997 г. е посланик на Руската федерация в Южна Корея.

През 2001 г. се връща в Северна Корея като извънреден и пълномощен посланик, какъвто остава до 2006 г.

През 2007 г. става заместник генерален директор, след което е директор по консулските въпроси. Заема длъжността до 2013 г.

Посланик е в Турция от юли 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

19

Новак

20.12 2016 в 07:00

Това май е, както се казва, акт на отчаяние с прилагане на старата формула "Разделяй и владей". Едната коалиция в Сирия всячески се стреми да разбие единството на другата.
Свалянето на руския самолет също много наподобяваше подобна провокация. Тогава известно време не се много знаеше кой е дал заповедта и нямаше много логика (а и време) да е била висшата власт. Ердоган не си преглътна егото да каже, че под него хора играят по чужди свирки и пое удара. Малко след това спретна преврата, за да поразчисти - сегашния "герой" също е бил уволняван по това време.
Но този път наистина хапката е доста голяма и май американците си надскочиха боя. Обама ще се окаже голям ястреб точно в последните си дни и май не са разбрали защо Килъри загуби изборите.
А това младо момче сигурно вече ходи право по голяма нужда.

12035

15

Ачмонек

19.12 2016 в 20:15

с последните си напъни администрацията на Обама ше вземе да се у-ачка

63994

13

Red or Dead

19.12 2016 в 19:55

““““......Не бъди олигофрен бе, летящ капут!........“““““““““

Не е “олигофрен“.........просто......'чесън'!!!

Много пошло представление на цру, Тръмп със сигурност не е на ясно, това са последните издихания на PURE EVIL.....естествено “умничките и красивичките“ са изпаднали във див възторг, къде явно, къде прикрито, кой със стар акаунт.....коИ с.....нови.....много скоро ще се гърчите от безсилие и злоба, когато ЧУКЪТ НА ПРАВОСЛАВИЕТО се стовари в/у безгръбначните ви ЗИ телца.....само ПЪЛЕН ДЕБИЛ И НЕЧОВЕК може да се радва на такова нагло и жестоко убийство....

13350

12

torbalancho

19.12 2016 в 19:46

Според CNN Turk стрелецът е влязъл в галерията с полицейска карта.

Кой му е осигурил достъп с оръжие и полицейска карта...