Руски военни загубиха оръдието си след празничен салют

OFFNews 24 февруари 2016 в 12:10 13361 11

ZIS-3
Загубеното 76-мм оръдие ЗиС-3

Руски артилеристи загубиха оръдието си на улицата след празничния салют вечерта вчера по повод Деня на защитниците на отечеството. Инцидентът е станал около 22 часа в центъра на Волгоград. Две улици са били затворени, за да премине колоната с военна техника, която се е прибирала след зарята, предаде "Лайфнюз".

На завой един от влекачите "Камаз" получил повреда в теглича и оръдието ЗиС-3 се откачило. По инерция оръдието продължило към тротоара и спряло на метри от паркиран ВАЗ 2114. Според очевидци военната колона не забелязала станалото и продължила по маршрута си.

Загубеното оръдие, което е от Втората световна война, предизвикало небивал интерес сред жителите на Волгоград. Те започнали да се снимат около него, възникнали дискусии дали артилерийската система да бъде открадната или да се върне на военните. След известно време край оръдието бил поставен полицейски пост, за да го пази. Едва след половин час артилеристите разбрали за загубата и се върнали да приберат оръдието си. Те се оправдали, че нямало как да спрат по време на инцидента, защото се движели в колона. 

Във Волгоград по традиция всяка година празничният салют се прави с 18 оръдия ЗиС-3, които дават 30 залпа през 30 секунди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!