Руски вестник: Пьотр Толстой обиди София, казвайки очевидното

OFFNews 21 септември 2016 в 11:25 22124 25

Пьотр Толстой

"Русия може да купи България? Че тя вече отдавна я е купила! Но защо да крещим за това? Българите може да се обидят. Ето, вече се обидиха...".

Това пише Илья Уржумов в коментар за руския вестник "Журналистская правда" по повод думите на руския журналист и депутат Пьотр Толстой, че Русия може да купи България. 

Ето и целия коментар на Уржумов:

Едва успяха да изберат за депутат в Държавната дума известния телевизионен водещ и журналист Пьотр Толстой и той вече направи международен скандал.

Министърът на външните работи на България Даниел Митов коментира изказването за България на новоизбрания руски депутат Пьотр Толстой, като заяви: "България не е, и никога няма да бъде за продан!". 

Министър Митов написа това на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, където написа:

"Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на двустранните отношения. Смятам, че то не съвпада с официалната руска позиция и в този смисъл не намирам за необходимо да го коментирам. Бих оценил, ако съответните официални руски институции намерят начин да се разграничат от него. Ако не го направят, това би означавало, че също като нас те смятат, че на мнението на въпросното лице не трябва да се обръща каквото и да било внимание. България не е, и никога няма да бъде за продан".

Възмущението на българското външно министерство предизвикаха думите на Толстой. Той беше интервюиран в момент, когато гласува на изборите за Държавната дума. Журналист от Българската национална телевизия му пожела: "Ако станете депутат, водете доброжелателна политика към България". На това кандидатът за депутат от "Единна Русия" отговори: "Разбира се. Ние просто ще я купим цялата". 

Сега на руското външно министерство му се налага да поеме отговорността - Мария Захарова (говорител на външното министерство на Русия, бел. ред.) ще трябва да направи изявление, че това е лична позиция на руския журналист и депутат, която не съвпада с официалната позиция на Кремъл. 

Макар че и в Кремъл, и в цяла Русия знаят, че това си е така: да, може да я купи. И руснаци даже вече са купили по-голямата част от недвижимото имущество на черноморското крайбрежие на България. От север до юг, от границата с Румъния до границата с Турция, от Балчик до Созопол, руснаци притежават приблизително 80% (ако не и повече) от недвижимото имущество - в апарт хотели, хотели, кооперации и частни домове... Но защо да крещим за това?

Кой си почива на българските плажове - и през пролетта, като се започне от края на април и май, и през лятото, в разгара на туристическия сезон, и през есента, в кадифения сезон? Богатите европейци? Да, има малко поляци, чехи, съседи румънци... Българите? Разбира се, но за тях почивката в родната България е скъпичък и затова предпочитат да пътуват до евтините плажове в съседна Турция.

Преобладаващото мнозинство от почиващите са руснаци. На тях се държи целият туристически бизнес на България - хотели, апартаменти, бунгала, стаи под наем, ресторанти, магазини. 

Летели ли сте някога със самолет до България или обратно? Не си ли спомняте колко българи имаше на борда на чартърния самолет, самолет на S7 или вече несъществуващата "Трансаеро"? Мисля, че доста ще се напрягате, за да ги преборите. И за това ще ви стигнат пръстите на едната ръка.

Аз наскоро се връщах от България. Целият самолет беше пълен с пищящи руси деца с техните почернели руски майки, почтени лели в пенсионна възрастот различни региони на необятната Русия, имаше и няколко груби лица на руски бизнесмени...

Когато в автобуса, превозващ пътниците до самолета, една-единствена (!) в целия автобус българка тихичко (!) говореше на български по телефона, всички пътници дружно се обърнаха към нея - откъде КЪМ НАС се е прилепила БЪЛГАРКА???

Въобще, като в стария еврейски виц: 

– Рабинович, вие бихте ли могли да си купите "Волга"?

– Волга? Мога, разбира се. Но за какво ми е толкова вода, пристанища, параходи...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

24

Big Smile

22.09 2016 в 11:34

Малък проблем - докато руснаците бяха заети за разграбват собствената си страна - Задунаевка някак си се промъкна в НАТО и ЕС. Разбира се с помощта на червената номенклатура която сега глозга Европейските помощи... Когато спрат през 2020 - тогава ще стане страшно...
Viva Soros!

11751

23

Big Smile

22.09 2016 в 10:30

Логично е, след като раграбиха собствената си страна сега да погледнат и навън...
А за този Толстой говорят торбичките по очичките му...
Viva P.A. Smirnoff

12132

22

Boba Fet

22.09 2016 в 09:57

Човек се засяга само от истината. От лъжата не боли :)

7506

21

Ето защо България трябваше да стане и стана член на НАТО и ЕС.

Без тях щяхме да сме вече руска провинция.

12138

20

Окомер

21.09 2016 в 21:36

Какво да кажат за Англия като и Челси го държи руски ЧЕСТЕН чиновник?

77927

19

El Commandante

21.09 2016 в 20:19

Дреме ми на уя.
Аз па ше си купя къща на Колския полуостров и пролет и есен не ме търсете тука ИЧ.

11610

18

Prologue

21.09 2016 в 18:34

Victimized,
Може да съм смешник, но винаги съм заемал страната на България, не хваля нито едните(руснаци/американци), нито другите, не защитавам нито едните, нито другите без значение кой прав, кой крив.

-"Но вие държите спора да остане на ниво комунисти и анти комунисти , живейте си в балона аз нямам против"
-"Да либералните задници са ми черни , тези същите които ни пробутват пазарната икономика и крупния капитализъм"
Не знам дали виждаш иронията и би било интересно да цитираш поне едно изречение от мен, където говоря за комунисти, нямам много коментари, така че не би било трудно. ;)

25665

17

Victimized

21.09 2016 в 17:50

Вижте кво смешковци , мене ми е през оная работа и за Руснаците и за Американците , но понеже държите да е или черно или бяло затова понякога заемам конкретна страна .
Всички с власт в България са хора които биха харизали и майка си , и им е все тая на кого точно . Точно те се смеят на нашите безкрайни спорове русофили , русофоби и всичките им разновидности, понеже за тях това е изгодно .
Да либералните задници са ми черни , тези същите които ни пробутват пазарната икономика и крупния капитализъм , а както съм казвал и преди , Русия не е по различна . Руската централна банка се контролира от същите хора които контролират и другите централни банки , а петрола им се търгува в долари , което ще рече , че Русия далеч не е независима от Капиталистическата Машина , което в моите очи я прави еквивалентно вредна за всеки редови гражданин , не само за българскитее . Но вие държите спора да остане на ниво комунисти и анти комунисти , живейте си в балона аз нямам против .