Русия отговори на Полша, затвори Калининград за поляци

OFFNews 05 юли 2016 в 10:48 14277 18

Русия ограничи свободното преминаване от Полша към Калининградска област, след като Варшава затвори границата с руската територия заради срещата на върха на НАТО, която ще се проведе в полската столица на 8 и 9 юли.

От руското външно министерство съобщават, че са уведомени за едностранното решение без предварителни консултации и няма ясна връзка между взетите мерки и гарантирането на сигурността на събития във Варшава и Краков. 

"Изхождайки от принципа на реципрочност, руската страна взе ответни мерки относно полски граждани, планиращи да посетят Калининградска област. Те ще останат в сила докато Варшава възстанови предишния режим в съответствие със споразумението", се казва в изявление.

Министерството отчита уверението от Полша, че ограниченията са временни, но държи да проследи как ще бъдат изпълнени на практика. 

В края на миналия месец стана ясно, че Русия планира да разположи модерни балистични ракети в прибалтийския ексклав до 2019 г. Установките се явяват отговор на елементи от американския противоракетен щит, разположени в Полша.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

17

Red or Dead

05.07 2016 в 20:25



OFFTOPIC-'чесън', НЕ съжалявам, ама ти сложих (-)..:)

Да, ама поне са....“свежи“;)

63994

13

Red or Dead

05.07 2016 в 16:16

“журналистиката“ у нас сама копае и малкото останала земя под себе си, защото Хекимянчето можеше да представи “борецът срещу злите руснаци” поне като бизнесмен. Само преди десетина години Ивчо се е представял за мениджър на телекомуникационна компания, а днес продава ракия. И тук отново въпросче – какъв алкохол на барове и дискотеки продава Ивчо – закупен от официалните дистрибутори или от паралелен внос?
И за Ивчо имаме въпросчета:
Имаш ли регистрация за нарушаване на обществения ред и хулиганство в София? Отпреди 15 години.
Употребявал ли си марихуана и синтетична дрога? Готов ли си да ни изпратиш резултати от тест, че нямаш зависимости от вещества, които американското посолство иска да легализира?
Нали е демокрация, чакаме отговорите на “гражданина“, за да ги публикуваме.
Безпомощност! хамериканска безпомощност срещу РУСКОТО величие...…

63994

12

Red or Dead

05.07 2016 в 16:14

Едно от лицата, които бърбореха таз заран по БТВ е напълно неизвестното момченце Ивчо. Всъщност, не съвсем неизвестно… Как така се получава, че точно този Ивчо ползва ефира на БТВ на 5 юли 2016 г., по начин, по който го е направил и на 27 април тази година. Как така едно и също неизвестно момченце цъфти от ефира на „най-гледаната“ телевизия през два месеца и малко?! Безпомощност. Телевизионна безпомощност.
Хекимянчето от Града на липите е толкова плоско, че няма как да зададе на госта си въпросчетата, които сега ще му изредим, белким научи нещо, а не да се пудри, че е взел интервю от Лили Иванова:
Какво прави Ивчо Дошев в Бургас на 30 юни /четвъртък/ рано сутринта, нима момченцето няма служебни задължения в София, където се води адресно регистриран? Безработен ли е, в отпуска ли е? Кой е поел разноските му за път от София до Бургас и обратно? Кой е поел разноските му за нощувка през нощта на 29 срещу 30 юни? За нощта срещу Джулая знаем, тогава Ивчо ползва килията в полицейския арест.

63994

11

Red or Dead

05.07 2016 в 16:11

Американската резидентура в България и българските й наемници тотално започнаха да подценяват обществото. Един квичи, че бил сниман от младежи, когато ходил да заработва тлъстите си грантове от “Америка за България”, друг обикаля удобни ТВ-студиа, за да се цвили, че бил набит, ама не казва, че с право е бит.

Тази сутрин в американската телевизия БТВ цъфна групичка от трима протестъри, които се жалваха, че били бити при пристигането на “Нощните вълци” в Бургас миналата седмица. Защо темата за руските рокери продължава да се търкаля в ръководена от “Козяк” медия е въпрос, чийто отговор показва нивото на американската резидентура у нас. Анализаторите от Посолството на САЩ очевидно вече нищо повече не могат да направят, освен да раздават пари на българските си наемници и да организират гей-паради. Безпомощност. Шпионска безпомощност.

8359

10

ОФчар

05.07 2016 в 16:03

Само дано Полша не анексира Калининград...
 
X

Подкастът на OFFNews