Русия държала Тръмп с пикантни компромати

OFFNews 11 януари 2017 в 09:59 10712 6

Доналд Тръмп

Американските служби са предупредили новоизбрания президент Доналд Тръмп, че руското разузнаване е събирало с години компромати срещу него, съобщават световните агенции.

От материалите в медиите става ясно, че голяма група политици и журналисти разполагат с доклада за евентуалните компромати срещу Доналд Тръмп, но тъй като достоверността не може да бъде гарантирана, се въздържат от подробности.

Сайтът Buzzfeed e сред малкото, публикували сканирано копие на доклада. Там се твърди, че от пет години Москва поддържа отношения с Тръмп. Предлагани са му атрактивни имотни сделки в Русия, които той е отказвал, но в същото време той и хората му регулярно са поддържали контакти с руски агенти.

В документа се твърди още, че руснаците разполагат с компрометиращо секс видео, заснето на тяхна територия с цел изнудване.

Към момента няма официално потвърждение на информацията, а самият Тръмп обяви новината като "фалшива" и "политически лов на вещици".

В последните седмици Тръмп и екипът му са подложени на силен натиск заради подозрения, че Русия стои зад хакнати имейли на демократите по време на кампанията. Твърди се, че атаките са имали за цел засилят подкрепата за Тръмп и да спънат кампанията на Хилари Клинтън. Русия отрече да има общо с хакнатите имейли.

Си Ен Ен съобщава, че резюме на доклада миналата седмица е било връчено на Барак Обама и Доналд Тръмп. Фактите в документа не са потвърдени. Той е бил прикачен към друг доклад - за руско влияние в президентската кампания през 2016 г. ФБР разследва достоверността на твърденията, базирани основно на руски източници, отбелязва телевизията.

В същото време екипът WikiLeaks коментира, че не одобрява публикуването на доклада в Buzzfeed и че анализът на стила и фактите не сочат достоверност. Главният редактор на Buzzfeed от своят страна защити решението на редакцията, като посочи, че то не е било лесно, "но така виждаме ние ролята на репортерите през 2017-а".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

11.01 2017 в 12:48

Всяка следваща Упорна точка е все по-тъпа и все оп-дебилна......ама като знаем IQ на тия за които е предназначена.....лошо няма......

НУ ДОНИ, ДАВАЙЙ...

29216

2

Лопе де Вега

11.01 2017 в 11:25

Ако това излезе вярно, гответе се за баба климакс!

Поздрав!

77927

1

El Commandante

11.01 2017 в 10:36

"но тъй като достоверността не може да бъде гарантирана"

E, че тва кога ви е спирало,ахаха сган малоумна...