Румънският правосъден министър, внесъл спорните промени, подаде оставка

OFFNews 09 февруари 2017 в 17:15 5876 5

Румънският правосъден министър Флорин Йордаке подаде оставка. 

Йордаке обяви решението си пред журналисти. 

Именно Флорин Йордаке внесе постановлението за промени в закона, което целеше да помогне на много политици да избегнат правосъдието, последвано от многохилядни протести в Румъния. 

Постановлението беше оттеглено, а Йордаке обяви, че ще внесе промените като проектозакон, но по-късно от министерството се отказаха от намерението си. 

Опита за промени в законодателството предизвика най-големите протести в Румъния след падането на комунистическия режим през 1989 г. 

Въпреки оставката Йордаке обяви, че всички предприети от него инициативи са били "законни и конституционни".

В началото на февруари оставка подаде и министъра на бизнеса, търговията и предприемачеството Флорин Жиану. 

Той обяви, че подава оставка, защото "така му диктува съвестта, а тя не подлежи на преговори", като допълни, че е мислил отговорно върху етичността на по-нататъшните си действия и за това как ще погледне в очите детето си и какво ще му каже след няколко години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

09.02 2017 в 20:47

08.09.2016 Проучвателният сондаж POL-1 на френската Total в консорциум с Repsol и ОMV на територията на блок „Хан Аспарух“ в Черно море е приключил без успех. Това съобщиха за КРОСС добре информирани източници. Въпросът е защо правителството пази това в тайна. И ако е така, ще бъдат ли похарчени още милиони евро за предвидения и за 2017 година втори сондаж?

spirit, тая мастия дето се представя постоянно за "бивш посланик" трябва да бъде наритан мощно! Шут, силен шут за него и останалата платена паплач. дайбамайкаимпростабезизвинение! Тези идиоти са готови да ни вкарат в поредната мазна геджюра независимо кой ще дойде на власт. Всичко освен радан и джийзъс не е приемливо. Е.ах ти смрадтта са тея като ели-янчо!

42249

2

Denis Rizanov

09.02 2017 в 17:45

Тя и другарката дончева и тя така с нейната поправка. Обаче нейната съвест беше повече и не подаде оставка. То и нямаше откъде.