Републиканци: Доналд Тръмп би бил най-безразсъдният президент в американската история

OFFNews 09 август 2016 в 11:06 4218 7

Снимка AP

Експерти по национална сигурност и бивши служители на републикански президенти излязоха с общо изявление против кандидата за Белия дом Доналд Тръмп, в което призоваха американците да не гласуват за него. 

"От гледна точна на външната политика Доналд Тръмп не е квалифициран да бъде президент и главнокомандващ на армията.  Ние сме убедени, че той би бил опасен президент и би подложил на риск националната сигурност на страната и благосъстоянието ни", казват специалистите, общо 50 на брой, сред които e бившият директор на ЦРУ и Националната агенция за сигурност Майкъл Хейдън.

Според подписаните Тръмп няма необходимите ценности, характер и опит да бъде президент, както и знания за и вяра в конституцията, законите, институциите, религиозната толерантност, свободата на печата и независимостта на съдебната система. 

Те твърдят, че Тръмп нееднократно е демонстрирал, че не разбира американските национални интереси и кои са важните за САЩ съюзници.

"Същевременно той постоянно прави комплименти на противниците ни и заплашва нашите съюзници и приятели. За разлика от предходни президенти с ограничен опит в международната политика, г-н Тръмп не проявява никакъв интерес към това да се образова. Той продължава да демонстрира обезпокоително невежество относно основни факти на съвременната международна политика", пише още в изявлението. 

Съпартийците на милиардера отбелязват и  неспособността му да се контролира, да приема критика и  да различава вярно от грешно.Те смятат, че това са опасни качества за човек, който цели да бъде президент и главнокомандващ на въоръжените сили с контрол над ядрения арсенал на САЩ.

"Убедени сме, че в Овалния кабинет той би бил най- безразсъдния президент в американската история", казват в заключение републиканците.  


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

7

Victimized

09.08 2016 в 17:41

Още не съм видял някой от критиците му да говори по точките от кампанията му , и политиките които възнамерява да извърши . Всички , дори и българските папагали , писачи , тролове и обикновени неграмотници , се хвърлят единствено върху личностните му характеристики .
Интересно ми е , тези дето ги цитират в тази статия , като какви точно ни се представят , понеже всички виждаме какво е състоянието на международната гео-политическа сцена , те заедно с досегашните президенти на САЩ , са виновни за всичко това което се случва .Всички президенти досега , с изключение на Буш , са доста културни и възпитани , с умерени изказвания , точно по темата , без да залитат в ненужни истини и проблеми . Политическо говорене , демагогия , празни приказки и отражение на това нещата се влошават постоянно .
Та въпроса ми е , може ли да е по зле ?
Между другото ,гледахте ли на Хилъри Клинтън "епилептичните пристъпи" ......

16193

5

SC

09.08 2016 в 12:34

Влади, шоуто отдавна е започнало. Вече няма висш държавник, който да не е марионетка или откачалка. Независимо кой управлява там, докато не се оправи тукашната кочина, за моя гръб ще е все същото.
Аз поне си намирам начин да гледам от веселата страна, както се пееше в една песничка на „Монти Пайтън“. Ти като си се загрижил толкова да не ти е по-леко?

16193

3

SC

09.08 2016 в 12:11

Думите на републиканците в едно изречение:
„Страхуваме се, че Тръмп няма да ни играе по свирката.“

Аз пък се надявам Тръмп да е президент. Просто така, за майтапа. Ще бъде много забавно да му гледам изцепките. Не като онази безволева, псевдолиберална скочубра.

10564

2

ultra-73

09.08 2016 в 11:52

Вероятно др. Тръмп (ако спИчели, де), ще обяви след Ердоган, че др. Путин е негов приятел:)

12001

1

Ivelin Mirchev

09.08 2016 в 11:28

Tова новина ли е?