Рамзан Кадиров: Позор, "Шарли Ебдо". Това е то западна демокрация

OFFNews 29 декември 2016 в 14:37 9514 8

Пропутинският президент на Чечня Рамзан Кадиров се вбеси сериозно на новите карикатури на френското издание "Шарли Ебдо", чиито най-нови шаржове се гаврят с падналия руски Ту-154, в който загинаха 92-а души, голяма част от които - хористи в хор "Александров".

На едната от тях е изобразен падащият и един певец, който крещи "а-а-а". Пояснителният текст гласи: "Репертоарът на хора на Червената армия се разширява". Втората карикатура също е на пропадащия аероплан като текстът е "Лоша новина. Путин не е бил вътре".

Чеченският предводител, който изключително ревностно следва линията на Кремъл и дори накара преди време цял стадион в столицата Грозни да вика "Аллах Акбар за Путин", сега посвети гневна статия срещу карикатурите в личния си блог.

"Френското списание "Шарли Ебдо" за пореден път показа каква е в действителност западната "демокрация и свобода на словото." Изданието публикува карикатури на катастрофата на Ту-154 и убийството на руския посланик в Анкара", пише Кадиров.

И добавя:

"Аз вече съм казвал и сега повтарям, че редакционната политика на списанието е неморална, безнравсвена и нечовечна. Тя няма нито пряка, нито косвена връзка със свободата на пресата. Убийството на Андрей Карпов и трагедията с Ту-154 бе възприета от милиони руснаци и нашите приятели от цял ​​свят като лична скръб, а "Шарли Ебдо" осмива нашата национална трагедия."

Той призовава и всички хора, които излязоха по Шанз Елизе с плакати Je Suis Charlie да го направят пак и в "стройни колони да маршируват с тениски, на които пише "Позор".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

8

ELPIDA

29.12 2016 в 22:35

За "Шарли Ебдо" сбободата на словото е свързана с гавра на святи неща.
Не съм Шарли.

12415

1

senester

29.12 2016 в 14:44

Тези вестникари наистина прекаляват.Скоро не са им идвали на гости автоматчици май...