Путин все пак говори по телефона с Елтън Джон

OFFNews 24 септември 2015 в 18:40 4239 4

Снимка AP

Руският президент Владимир Путин все пак разговаря по телефона с британския певец Елтън Джон и обеща да се срещне с него.

Този път информацията за разговора беше потвърдена от говорителя на Путин Дмитрий Песков.

Преди седмица Елтън Джон заяви в интервю за Би Би Си, че очаква да разговаря с руския президент за правата на ЛГБТ-обществото в Русия и че иска да се срещнат лично, за да обсъдят темата.

По-късно певецът написа в Instagram, че е разговарял с Путин по телефона.

„Благодаря на президента Владимир Путин за това, че се свърза с мен днес и поговорихме по телефона. Чакам среща лице в лице, за да обсъдим въпросите за равенството на представителите на ЛГБТ“, написа той.

Говорителят на Путин обаче отрече да е имало такъв разговор. По-късно се оказа, че британецът е станал жертва на шега от страна на двама руски комици - Владимир Краснов и Алексей Столяров, които му се обадили и се представили за Владимир Путин и Дмитрий Песков.

След като комиците обясниха какво се е случило Елтън Джон написа в Instagram, че шегите са забавни, но все още се надява да разговаря с Владимир Путин.

Руският президент обаче все пак е разговарял по телефона с британския музикант и му е обещал да се срещнат и лице в лице.

„Путин каза, че знае колко популярен изпълнител е Елтън Джон и подчерта, че ако в бъдеще графиците им съвпаднат, е готов да се срещне с него, за да обсъдят всякакви въпроси, които интересуват певеца“, каза Песков, цитиран от руската служба на Би Би Си.

Освен това Путин помолил Елтън Джон да не се обижда на двамата руски комици, като ги нарекъл „безобидни момчета“, „безвредни хора“, макар да подчертал, че не оправдава постъпката им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови