Путин: Не търсим врагове, а приятели, но не искаме поучения

OFFNews 01 декември 2016 в 13:25 5654 28

Никога не сме търсили врагове, искаме приятели, но ще строим бъдещето си без неискани съвети и поучения. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание.

Основна тема в обръщението беше социалната политика, икономиката и вътрешната политика на Русия. 

Путин обърна внимание на санкциите от страна на САЩ и Европа, "с които се опитаха да ни накарат да играем по свирката им в разрез с нашите национални интереси". Той подчерта, че санкциите са помогнали на вътрешното прозиводство.

Руският президент допълни, че в момента Русия печели в момента повече от износ на селскостопанска продукция, отколкото на оръжие. 

Той все пак обърна внимание и на външната политика, като каза, че Русия е настроена за равноправен диалог и налагаене на принципите на справедливостта в световен мащаб, на налагане на устойчива система на международни отношения. "За съжаление, в този план десетилетията след края на Студената война бяха пропилени", коментира Путин. 

Президентът допълни, че активната политика на Русия на Изток не е плод на конюнктурни съображения или с охлаждането на отношенията с ЕС и САЩ, а е във връзка с националните интереси и тенденциите на развитието на света. 

Путин все пак подчерта, че е готов на разговори и за развитие на отношенията с ЕС, особено след като в Европа се вижда оттегляне на чуждото влияние, което по думите му личи от резултатите от последните избори в редица европейски страни. 

По отношение на САЩ Владимир Путин посочи, че се надява силите на двете страни да бъдат обединени срещу реалния общ враг - терористите. 

"Ние разбираме своята отговорност и искрено сме готови да приемем участие в решението на световни и регионални проблеми, разбира се, там, където нашето участие е уместно, поискано и необходимо", подчерта той. 

Путин не пропусна да отбележи, че Русия е нанесла големи поражения на терористите.

Армията и флота доказаха, че са способни ефективно да работят далече от постоянните места на дислокация. Ние виждаме каква работа вършат служителите на специалните служби и подразделения, там имаме и загуби. Ние ще продължаваме тази работа и искам да благодаря на всички наши военни за професионализма и благородството, мъжеството и храбростта", каза още Путин.

Руският президент засегна и темата за допинг скандала и руските спортисти. По думите му скандалът "ще ни позволи да създадем най-добрата система за противодействие на допинга", която ще започне да действа от началото на новата година.

Когато народът чувства своята правота, той уверено върви по избрания път. През последните години не ни беше лесно, но тези изпитания ни направиха още по-силни. Помогнаха ни по-добре и по-ясно да определим направленията, по които трябва да действаме още по-настойчиво и по енергично, категоричен беше още Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

29

XR4

02.12 2016 в 20:32

Що се отнася до генетиката,аз от МНОГО време обяснявам , че "такова животно" като "славянин" не съществува(виждам , че и сам си се убедил).От много време предлагам каса бира на човека който ми покаже "славянски" артефакти(ама истински , а не фабрикувани като тия от времето на соца , когато беше МНОГО важно да сме братя с руснаците)-без значение какви-керамика,руни,оръжие,некропол,каквото и да е(щото български,тракийски,римски и старогръцки има с тонове).Без значение!Е,бирата още чака.А да се твърди , че някой ми е "брат" само защото фъфли на език сходен до моя е смешно!

13214

28

XR4

02.12 2016 в 20:20

Специално за Victimized обяснявам в картинки-руснаците даже са ми много симпатични,прекрасно говоря руски,но това НЕ ГИ прави мои братя-нито по кръв(както ни убеждават от 200години) , нито по език, нито по вяра , нито по нищо!Никога не са били,не са и никога няма да бъдат(апропо панславянската идея е политическа и геостратегическа доктрина на Екатерина Велика-преди нея не е съществувало нищо подобно(нали си много начетен-поинтересувай се преди да пишеш) , а ние българите сме прът в колелото И защото никога не сме се вписвали в нея)."Дядо Иван" никога не ми е бил по-глям брат,а Мтушка никога не ми е била втора родина(особено като се има предвид какви злини сме изтърпели).Това което ме вбесява е когато безродници получават ерекция при думите Вашингтон или Москва(а ти очевидно си от вторите).
ПП.И не! Не съм "симпатизант на Хилъри и САЩ" защото и те са ни същите "братя".Единственото което ме интересува е доброто на моята родина!Сега по-ясно ли е?
ПП2.Моля да не бъда бъркан с патрЕот!

25665

26

Victimized

02.12 2016 в 14:56

"Victimized , не ти ли е ясно , че колкото и да се въртиш , гъзъ все ти е отзад?"
Да, ясно ми е, понеже това е всеобщо познат факт. Както нещата които коментирах преди твоите словесни излияния.
Нищо не разбрах от това което си казал, освен това, че страшно много не харесваш руснаците, неглижираш мнението на друго мислещите и се изразяваш като селянин. По всичко личи, че си демократ симпатизант на Хилъри и САЩ ...

13214

24

XR4

02.12 2016 в 01:31

Ганьо,пий си редовно хапчетата ако обичаш!

13214

22

XR4

02.12 2016 в 00:04

ПП.Що ли ми се струва,че бъркаш "славяните" с арабите.М?

13214

21

XR4

02.12 2016 в 00:03

"...Много ви харесва да се правите на интересни, докато не вляза с голямата балтия. Пишещите не ги знам, но ЗНАЕЩИТЕ сме чели и сме наясно, че славяни са група от хора обединени от ЕЗИК, а именно славянски, НЕ ЕТНОС..."

Я! Нови двеста! До вчера бяхме една кръв(така де-братя) ,а сега изведнъж...генетиката се разви и тезата олекна :))) или по-точно видя се , че е пълен ташак. Victimized , не ти ли е ясно , че колкото и да се въртиш , гъзъ все ти е отзад?
За тия дето не са разбрали-руснаците не са ми братя ПО НИЩО!

12090

20

Dimitar Gurkov

01.12 2016 в 22:42

Много негативна позиция, от страна на някои, към политик който е със стабилна геополитическа позиция. Ясно е, че не е сам в този бизнес, но тези които са зад него, са зад него. Ясно е, че Сирия се превърна в полигон за тестове на новото руско оръжие, но все пак го използват срещу тия дето би трябвало да ги мразим (джагалистите). Спомням си речите на Путин и Обама в ООН, как единияТ извади една папка и много да поглежда се справи брилянтно, спомням си и малко по-черния, как слушаше през повечето време, какво му се суфлира през малката бибинка забучена в ухото му .. а и как забиваше с паузи от по 2-3 секунди... направете си справка. В края на краищата сме местност на картата и за едните и за другите.