Преговорите за разширяване на ЕС продължават въпреки Брекзита

OFFNews 05 юли 2016 в 08:23 3407 4

Преговорите за разширяване на ЕС продължават въпреки Брекзита

Европейските лидери успокоиха колегите си от Западните Балкани, че преговорите за присъединяване на страните им към Европейския съюз ще продължат въпреки решението на Великобритания да напусне общността

Френският президент Франсоа Оланд, германският президент Ангела Меркел и върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини проведоха среща в Париж с ръководителите на западнобалканските държави. Тримата подчертаха своята решимост преговорите за членство да продължат.

"След решението на Великобритания ние трябва да напомним на всички за нашите основни фундаменти и за поетите от нас ангажименти", подчерта френският президент. Той призова да продължат усилията за постигане на стабилност и сигурност в балканските страни.

Според германския канцлер след Брекзит нищо не се е променило.

В срещата участваха ръководителите на Македония, Босна, Косово, Сърбия, Албания и Черна гора - държави от Западните Балкани, които са на различен етап от процеса на присъединяване към ЕС. Освен френския президент, германския канцлер и шефа на европейската дипломация, присъстваха още лидерите на 4 страни от съюза, които проявяват особен интерес към Западните Балкани - Италия, Австрия, Хърватия и Словения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

4

ОФчар

05.07 2016 в 16:01

Да живее ЕС и НАТО!

20374

3

Стринка Минка

05.07 2016 в 10:17

Всъщост сега преговорите трябва да се засилят. Че като почнат всички нови членове да точат фондове, и старите членове ще избягат.