Порошенко: След Савченко връщаме Крим и Донбас

ОFFNews 25 май 2016 в 20:50 9661 10

Снимка БГНЕС

Петро Порошенко и Надя Савченко.

Украинският президент Петро Порошенко обеща да си върне анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров и източните региони на Украйна, намиращи се под контрола на проруски сепаратисти, по същия начин по който уреди освобождаването на пилота Надя Савченко, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Не искам хората да желаят война, а мир. Но за съжаление мирът е възможен само чрез война", каза Савченко след пристигането си в Украйна.

По-рано днес Савченко беше освободена като част от размяна с двама руснаци, осъдени в Украйна на по 14 години за участие във войната в източната част на страната.

Агенцията припомня, че Александър Александров и Евгений Ерофеев са били задържани през май 2015 г. от украинските правителствени сили в района на градчето Счастя, намиращо се в самопровъзгласилата се Луганска народна република в Източна Украйна. Двамата бяха обвинени, че в качеството си на военнослужещи от руската армия незаконно са влезли в страната с оръжие и са участвали в терористична организация.

Министерството на отбраната в Москва заяви, че в момента на задържането си двамата не са били на редовна военна служба, а само са били бойци в "народната милиция" на самообявилата се Луганска народна република.

На 22 март т.г съд в град Донецк в руската Ростовска област призна украинката Надя Савченко за виновна по дело за убийството на двама руски журналисти през 2014 г. и за незаконно проникване на територията на Русия, припомни ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14847

9

БирникЪ

26.05 2016 в 08:51

"Порошенко: След Савченко връщаме Крим и Донбас"
Путин: Крим вече го върнахте, Донбас предстои, остава да върнете и парите ни.

14847

8

БирникЪ

26.05 2016 в 08:49

"Че като не са били на редовна служба,защо руснаците са се съгласили на такава "неравностойна" замяна?"

По простата причина, че и Савченко не е била на редовна служба. В момента на ареста си е била коректор на огъня на нацисткия батальон "Айдар".
Снощи гледах посрещането на Савченко и на руснаците. Каквото и да ми говорят козяшките тролове, Савченко си е малоумна откачалка отвсякъде. Ходеше боса, крещеше лозунги, искаше 2 литра водка, .... украинска работа.

12019

6

the cowboy

26.05 2016 в 01:17

Ами да, санкциите действат. Плешивото джудже няма да си го признае, но след като и водката свърши, Крим ще е най-малкото което украинците могат да си вземат. :)

13011

5

Georgi Ganchev

25.05 2016 в 23:23

украина - жито.

12492

4

Jivko Jeliazkov

25.05 2016 в 22:51

Може. Но ще трябва да върнете и Янукович. :)

63994

3

Red or Dead

25.05 2016 в 22:48


Влезнах да прочета коментари във възхвала на ...путрушенкУ, а то ...МЪМЪР.....ни един....йок мЪрули....

11987

2

Ivan Ivanov

25.05 2016 в 22:09

"По време на първия разговор с журналистите след кацането на летището „Бориспил” тя настоятелно помоли за уважение към личното й пространство, да не се стремят непременно да й стиснат ръката, защото за 2 години е отвикнала от тактилен контакт, и направи много силно изказване.
Първото, което искам да ви кажа – аз съм на свобода. Искам да помоля за прошка всички майки, чиито деца не са се върнали – а аз все още съм жива. Искам да помоля за прошка всички майки, чиито деца са лишени от свобода – а аз съм на свобода. Искам да ви кажа: да, аз няма да върна мъртвите. Но винаги съм готова още веднъж да дам живота си за Украйна на бойното поле.
Аз ще направя всичко възможно, за да бъде освободен всеки, който сега е в неволя. Тези герои на Украйна не трябва да умират. Много е изгодно героите да са мъртви, а когато са живи, е лошо за мнозина. Но ние ще живеем, и героите ще бъдат в украинския парламент, за завист на руската Дума, за слава на Украйна, за благодарност към украинския народ. В наши
 
X

Подкастът на OFFNews