Порошенко: Опитват да успокоят Русия със сделки за съдбата на Украйна

OFFNews 17 февруари 2017 в 21:52 6681 7

Украинският президент Петро Порошенко предупреди, че се правят опити за успокояване на Русия чрез безпринципна сделка с нея за съдбата на Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Чувам все по-настойчиви призиви за задоволяване на руските апетити поне в някаква степен. Движение в тази посока би било наивно, погрешно и много опасно", подчерта Порошенко пред участниците в Мюнхенската конференция по сигурността.

Украинският президент подчерта, че страната му "никога няма да позволи нейната съдба да бъде решена без собственото й участие".

"За нас е много важно членовете на трансатлантическия съюз да бъдат солидарни. Алиансът трябва да продължи да притиска Русия със санкции, за да я застави да изпълни условията на Минските споразумения", заяви украинският президент, цитиран от ТАСС.

Според него Киев е "демонстрирал много повече желание за мир, отколкото е получил в отговор".

"Единственият грях на Украйна е, че ние решихме да бъдем независими, да се ръководим от демократичните ценности, а Русия иска да накаже Украйна за това", коментира Порошенко.

Украинският президент се похвали, че за две години и половина в страната са извършени повече реформи, отколкото за предишните 20. В същото време той призна, че реформите вървят много трудно и са непопулярни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

18.02 2017 в 11:45

А с политиката си на "лошия баща с камшика" Русия все повече се отдалечава дори от украинците, които изпитват известни симпатии към нея.

Anton Donchev, бихте ли споделили колко украински граждани от Донбас са потърси убежище именно в Русия до момента?
А колко украински граждани са гурбетчии и се изхранват с работа в Русия?

7506

5

Сетили се рускитутките за измислени държави..

Сякаш Матушката им е нещо по-различно.
Милиони 'работливи китайчета' чакат само знак за да се поразширят към Манджурия и Сибир.

10910

4

1Sion1

18.02 2017 в 03:13

Украйна трябва да бъде федерализирана или направо разделена на две държави.Половината и население е руско, а такава територия за изкуствено създадена държава е направо безумие.Порошенко е единственият, който има нужда от конфликта, щото ако конфликта спре, ще започнат да се задават истинските въпроси и тогава не е сигурно дали ше успеят да го спасят от любовта народна.

77927

3

El Commandante

17.02 2017 в 23:15

Anton Dоnchev, Украина е изкуствено създадена държава с население-смес от най-некачествените и боклучави руски и полски гени.
Отпадъците на двете нации населяват Западна Украина, като в Галичина са събрани най-големите олигофрени на вселената.

В този смисъл е редно тази изкуствено създадена държава да бъде разформирована, Малоросия да си мине в Русия, останалото-в Полша, Унгария и Румъния и да се приключи веднъж завинаги с този въпрос.

От най-силно развитата съюзна република с най-мощна икономика, олигофрените укри създадоха една голяма воняща черна дупка..


А алкохолика и военопрестъпник Порошенко трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството...

12035

2

Anton Donchev

17.02 2017 в 23:09

Професоре, не съвсем. Голяма част от Украйна е с население, етнически и културно по-близко до европейска Полша, отколкото до азиатска Русия. А с политиката си на "лошия баща с камшика" Русия все повече се отдалечава дори от украинците, които изпитват известни симпатии към нея.