Подалият оставка румънски министър: БГ политиците да мислят два пъти, преди да направят нещо нездраво

offnews 05 февруари 2017 в 08:41 14390 6

Българите трябва да изберат политици, на които вярват, а политиците нека мислят два пъти, преди да правят нездрави неща. Това посъветва подалият оставка в резултат на протестите в Румъния министър на бизнеса Флориан Жиану в интервю за Нова тв.

"Бих влязъл във властта отново, защото не съм безразличен. Правилното беше да служа на малкия и средния бизнес. Ако правиш крачка назад и се отказваш заради този или онзи, друг ще бъде на твоето място и ще вземе грешното решение.

Казаха ми, че греша. Бизнес организации отказваха срещи заради правителството, от което съм част. За мен това беше много лош знак", казва Жиану, който обяснява решението си да напусне кабинета с думите:

"Дъщеря ми е на 5. При всяко решение, което вземаме, трябва да мислим за децата си. Беше трудно решение, но беше правилното решение. Беше етичен проблем. Не може да правиш договорки със собствената си съвест".

В Румъния избухнаха многохилядни протести заради постановление на правителството, с което се декриминализират някои корупционни престъпления. То бе прието във вторник вечерта от правителството без консултация с парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови