Орбан: Най-голямата заплаха за Европа са стотиците милиони африканци

OFFNews 25 юли 2015 в 16:01 3508 16

Снимка Independent Balkan News Agency

Виктор Орбан.

Най-голямата опасност за Европа и населението й идва от дълбините на Африка и стотиците милиони хора, които търсят изход от бедността и мизерията, идвайки в страните от Стария континент, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан по време на културен фестивал в Биле Тушнад в Румъния.

Според него ЕС не прави нищо, за да защити гражданите си от огромното количество незаконни имигранти, които заплашват културната идентичност на страните в съюза, а държавите от Северна Африка вече не са способни да възпират вълните от хора, минаващи през тях.

„Днес въпросът не опира до това в каква Европа искат да живеят унгарците, а дали това, което ние наричаме Европа, въобще ще продължава да съществува. На карта са заложени оцеляването, изчезването - или по-точно - трансформацията отвъд всичко познато на начина на живот на европейците, техните ценности и нации. Тези, които познават по-добре миналото и които са по-храбри, много бързо стигат до заключенията от него. Това ще бъдат хората, които ще излязат като победители от тази ситуация”, заяви той.

Той подчерта, че терористите и престъпниците не могат да бъдат филтрирани сред големите тълпи хора, като престъпността в районите с нелегални имигранти се е засилила драстично.

"Бихме искали Европа да продължи да принадлежи на европейците. Искаме да запазим Унгария унгарска", добави той.

Според него левите правителства в Европа виждат бежанските вълни не като опасност, а като възможност да ги използват, защото се стремят да разградят или отслабят сериозно националните структури.

Само за тази година в Унгария са дошли над 90 000 имигранти и бежанци, заради което страната строи 4-метрова ограда със Сърбия, откъдето е най-голямата бежанска и имигрантска вълна. Тя се очаква да е готова до края на август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!