Официално: Великобритания гласува за напускане на ЕС

OFFNews 24 юни 2016 в 08:06 22399 35

Великобритания гласува с 52% да напусне Европейския съюз в исторически референдум за съдбата на страната в ЕС.

Резултатите сринаха курса на паунда до нива, непостигани от 1985 г.

Евроспектикът и лидерът на Партията за независимост на Великобритания (UKIP) Найджъл Фараж обяви 24 юни за Деня на независимостта. Той призова още премиерът Дейвид Камерън да подаде оставка незабавно. 

Северна Ирландия е гласувала "за" оставане в ЕС, както и Шотландия.

В Англия и Уелс са за Brexit, показват резултатите след преброяването на гласовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

37

Victimized

24.06 2016 в 10:15

Великобритания никога не са били част от ядрото на ЕС , което да може да се смята за основа , те за това и загубиха повече от колкото спечелиха за този период . И аз си мисля , че е твърде рано да се радваме , не че има реално за какво точно да се радваме но .... UK не са империя , спряха да бъдат такава през ВСВ , но САЩ като достойни техни наследници поеха щафетата . Никой тука не отчита факта , че ЕС по същество не прави това което би трябвало , самия съюз е създаден с идеята да бъде икономически и политически противовес на новопоявилата се империя , защото без значение от изначалните намерения , преяждането с власт предразполага и злоупотребяване . А то се случва точно обратното , добре , че се появи Путин , да може да вдигне Русия от прахта , за да може външните политики на САЩ и ЕС да съвпаднат , или по-скоро да се напаснат .

77927

34

El Commandante

24.06 2016 в 09:59

Начи , аз пък тук искам да подкрепя (неочаквано за всички) оная Юда чесън.
Аз съм съгласен че рушенето е в пъти по-лесно от строенето и че не бива с лека ръка да се дърпат карти от носещите редове на конструкцията, щото после кво?

Кво сега?
Визи? Да не мое да се ходи на мач безпроблемно ли?

Личната ми надежда беше за сериозен трус на ЕС който да доведе до сериозни реформи в съюза и превръщането му в нещо, за което всички сме се надявали.
Но тва не е просто трус, тва е 9.5 по Рихтер дейба....

20699

30

Новак

24.06 2016 в 09:49

Професоре, "за" освен Лондон гласуваха в други големи градове - Манчестър, Лийдс, Ливърпул, Нюкасъл.
Абсолютно съм съгласен с El Commandante - и за качествата (липсата на качества) на управляващите и за ефекта на доминото, но не по отношение на ЕС. Сега бумерангът на Косово може да се прояви с цялата си сила - Шотландия, Каталуня, Белгия, та даже и Италия (но много малко вероятно).