Обама за Тръмп: Да изчакаме и ще видим

ОFFNews 21 ноември 2016 в 12:37 2751 5

Президентът на САЩ Барак Обама заяви в последната си прес конференция в чужбина, че за управлението на наследника му Доналд Тръмп трябва да се приложи подхода "да изчакаме и видим", предава Си Ен Ен. 

"Новоизбраният президент трябва да сформира екип и да представи подробности как смята да управлява. Той все още е нямал възможността да направи това. Затова хората трябва да приемат подход на изчакване и наблюдение за това колко от предложените му политики, вече в Белия дом, когато се е заклел, съвпадат с риториката на кампанията му", каза Обама, говорейки на срещата на организацията за  Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Перу.

Завършващият мандата си президент заяви, че иска да покаже уважението си и да даде на Тръмп възможността да представи платформата си. Обама отбеляза, че не може да гарантира, че Тръмп няма да следва някои от позициите в предизборната си кампания, но реалността ще накара милиардера да промени начина, по който подхожда към проблемите, когато встъпи в длъжност.

Първият чернокож президент на САЩ също така обърна внимание на значимостта на страната му в световен мащаб, отбелязвайки, че няма друга държава, която да запълни празнината.

"Няма да можем да разрешим всеки проблем, но ако не сме на страната на това ,което е правилно, ако не отстояваме аргумента и не се борим за него, дори ако понякога не можем да го изпълним на 100% навсякъде, тогава всичко се срива", каза Обама.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови