Обама иронизира Доналд Тръмп, определи си Клинтън за наследничка

offnews 01 май 2016 в 15:28 6011 6

Барак Обама подхвърли иронични забележки за претендента за президентския пост Доналд Тръмп и си "определи" Хилари Клинтън за наследничка. Това стана по време на последната в мандата му традиционна годишна вечеря с представителите на Асоциацията на кореспондентите, акредитиранти в Белия дом. Вечерята завърши буквално с думите "Обама е аут".

В традиционното си обръщение към репортерите в събота вечерта американският президент осмя водещите тези за външната политика на републиканците, подигра се и на демократите за усилията им да привлекат по-младите избиратели.

Обама говори 30 минути пред аудитория, която включваше политици, журналисти, актьори и синовете на Тръмп.

Ето част от забележките му:

"Казват, че на Доналд му липсва опит във външната политика, за да бъде президент. Но честно казано, той се е срещал години наред с лидери от цял свят, като като Мис Швеция, Мис Аржентина, Мис Азербайджан."

"Следващата година някой друг ще стои на моето място тук и можем само да гадаем коя ще бъде тя."

"Преди 8 години бях младеж, изпълнен с идеализъм и енергия, а вжите ме сега. Аз съм остарял, косата ми е прошарена, и броя дните до момента, в който ще се изправи пред наказателния отряд за разстрел." (Обама иронизира Сара Пейлин и думите й, че неговата здравна реформа щяла доведе до създаването на наказателни отряди от бюрократи, които да решават кой се нуждаят от здравни грижи.)

“Малко съм наранен, че той не е тук тази вечер. Толкова се забавляваме напоследък. И това е изненадващо: имате зала пълна с репортери, знаменитости, камери и той казва "Не". Тази вечеря твърде натруфена ли е за Доналд? Какво би могъл да прави вместо това? У дома ли си е, хапвайки пържолата на Тръмп и публикувайки обидни туитове за Ангела Меркел? Какво прави?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

02.05 2016 в 11:18

"Само безумни хора могат да притискат РОССИЯ, и да си мислят, че ще успеят да спечелят военен конфликт с тази страна"

Фактите са си факти.

77927

3

El Commandante

02.05 2016 в 00:38

Професоре, другаря Ким се бил подготвил за зимата.
Купил си ски Атомик, щото зимата щяла да бъде ядрена :):):)

 
X

Подкастът на OFFNews