Нови арести заради атаката в Лондон

ОFFNews 24 март 2017 в 11:45 2577 1

Снимка AP

Британската полиция съобщи, че е арестувала още двама души при разследването на нападението над парламента в Лондон и заяви, че рожденото име на извършителя на атентата Халид Масуд е Ейдриън Ръсел Аджао, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Шефът на службата за борба с тероризма Марк Роули съобщи, че общо девет души са задържани след нападението от сряда, в което са убити петима души, в това число извършителят.

Асошиейтед прес уточнява, че десети задържан е бил пуснат под гаранция. Четвъртата жертва на атентата е идентифицирана като 75-годишният Лесли Роудс от Стрийтъм, Южен Лондон.

В първите информации полицията идентифицира нападателя като родения във Великобритания и приел исляма Халид Масуд. Проверява се дали той е бил ръководен в действията си от други хора.

Според източник от правителството на САЩ Масуд е бил свързан с хора, които искали да се присъединят към джихадистки групировки в чужбина.

Пожелалият анонимност източник уточни, че няма доказателства Масуд да е пътувал в чужбина, за да се свърже с джихадистки групировки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

24.03 2017 в 11:58

А какво стана с вълка единак, сега пък арести. Това с рожденото име, и факта, че е роден в Англия не помага на тезата на европейските политици за интеграцията на мигрантите.
Този е роден и израснал там, и пак успява да изгради джихадистка идеология, как точно ще се опазите от хилядите нови, нерегистрирани, не проучени и така на татък?