Нови арести на журналисти в Турция

OFFNews 27 юли 2016 в 13:34 4015 4

Турските власти са издали заповед за арест на още 47 журналисти в хода на масивната чистка след неуспешния опит за преврат в страната от 15 юли, предава Ройтерс.

Арестите включват ръководство и служители, включително журналисти от бившия опозиционен вестник "Заман", контрола върху който бе поет от  правителството през март. Властите свързват изданието с Фетхуллах Гюлен, който е обвинен за предизвикване на метежа.

"Прокуратурата не се интересува от това какво са казали или написали отделните журналисти. На този етап обяснението е, че изявени служители на "Заман" вероятно имат детайлни познания за мрежата на Гюлен, които могат да помогнат на разследването", казва източник, пожелал анонимност. 

В понеделник бе наредено да бъдат задържани 42-ма журналисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

27.07 2016 в 16:33

Да е чел чесъна правилата за ползване преди да се впуска в полемики които са непосилни за него .Има и добра страна де, така като не го виждат хората много , получава по малко минуси , и даже вчера видях нещо невиждано , чесъна имаше за малко положителен рейтинг на един коментар , не съобразих да го принт-шотна за аналите .
Да кажа нещо по темата , че да не съм в крайно нарушение .
С три думи за Ердоган , коли , беси и скопява ......

13924

2

ScrewIslam

27.07 2016 в 15:20

До: Администратора на Оффнюз

Пич, пусни "Чесън" от затвора, бе! Какво си го нарочил?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!