Няма жертви и тежко ранени при земетресението в Италия (снимки и видео)

OFFNews 27 октомври 2016 в 07:35 4961 0

След земетресението, което разтърси Италия през нощта, няма жертви и тежко ранени. Един човек е починал, но след сърдечен удар, а не вследствие на земетресението.

Земетресението с магнитуд 5.4 по скалата на Рихтер беше последвано от второ със сила 6.1 около 21:30 часа местно време. От първия трус досега са станали 70 вторични земетресения.

Епицентърът на земетресенията беше около град Висо, провинция Мачерата на дълбочина 9,3 км. Усетено е в градовете Перуджа, Флоренция, Арецо, Неапол и други, както и в Рим, където уплашени хора са излезли по улиците. В Рим бяха евакуирани служители на външното министерство и сградата на областната администрация на Лацио. 

Според властите в Италия най-големият проблем в момента са блокираните пътища в засегнатите райони и прекъснатото електричество. Работата по отстраняването и на двата проблема е силно затруднена от лошото време в Централна Италия. Националният институт по геофизика и вулканология обяви, че трусовете имат връзка с по-тежкото земетресение, което стана на 24 август.

Вследствие на труса селището Усита е почти напълно разрушено, съобщава БНТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови