Няма пострадали българи при пожарите в Гърция

OFFNews 11 септември 2016 в 14:51 4173 0

Във връзка с продължаващите пожари в Северна Гърция Генералното консулство на Република България в Солун съобщава, че до момента няма пострадали и бедстващи български граждани в засегнатите територии.

Основните пътища са проходими към момента. Поради гъстия дим, на много места в засегнатите райони и в планинските части на остров Тасос е затруднено придвижването.

Затворено обаче е движението през района на Теологос, което прави прехода на север по този път невъзможен. Желателно е да се използват крайбрежните пътища за напускане на острова. Фериботите се движат нормално. Желаещите могат да напуснат острова през пристанищата.

Локален пожар е възникнал на Света гора, в близост до Хилендарския манастир, както и в района на Кумица. Ситуацията там обаче е под контрол.

Продължават усилията на гръцките власти за овладяване на пожарите, бушуващи на Тасос. От четирите огнища две са потушени. Тежка остава ситуацията в района на Алики и Принос, както и околностите – Рахони, Казавити, Сотирос, които на места са извън контрол. Огнената стихия бушува предимно в планинските части. Очаква се ситуацията да бъде овладяна до края на деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови