Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Натъпкани кораби с мигранти в Средиземно море, спасиха 6 500 (СНИМКИ)

OFFNews 30 август 2016 в 07:49 8882 4

Най-мащабната акция по спасяване на мигранти е проведена от италианската бреговата охрана във водите на Средиземно море.

Стотици бежанци, качени на стари лодки, са бедствали в морето в Сицилийския пролив. Кораби на военноморските сили на Италия, ФРОНТЕКС и търговски съдове са участвали в акцията по спасяването на мигрантите.

Над 6500 бежанци са били спасени тази нощ, среди които и бебета и малки деца.

Анализатори отчитат, че мигрантите имат нова тактика. Без страх те тръгват в морето със стари лодки, буквално натъпкани един върху друг и чакат да бъдат спасени.

Само за последните 4 дни в Средиземно море са спасени 10 000 мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

4

Бухльо

30.08 2016 в 10:04

Ами след като увеличеният брой европейски кораби не връща мигрантите, а ги води в Италия, разбира се че ще сменят тактиката. Няма лошо да ги спасяват, но да ги разтоварват обратно в Африка. При съпротива, решение има (справка Берберските войни).

29217

3

Лопе де Вега

30.08 2016 в 08:37

Италианците вече изпращат спасителни кораби почти до Либия за да измъкват черните от прогнилите корита. Няма бежанци. Икономически емигранти и такива, които просто искат да живеят в Европа. Те така и казват - всички искат в Европа. Тази вълна нашественици носи нещо ново. Те масово не искат да работят. Някой ги е убедил, че европейците ще им дадат жилища, дрехи, храна и пари просто ей така. Да не говорим за безстопанствените бели жени. Това вече не са турците, които отидоха в Германия. Почтени и трудолюбиви, заедно с приспособяването си започнаха да работят за своето бъдеще, тоест да произвеждат БВП. Не се опитваха да променят държавата, а работеха в нея и за нея. Вече не е така и Меркел няма да промени нагласата на тези "бежанци".

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews