Нарушиха примирието в Сирия, продължават ударите над Алепо

OFFNews 03 май 2016 в 12:39 3471 2

Снимка Reuters

Въпреки започналото на 30 април в Сирия временно примирие в районите на Дамакс и Латакия, продължават сраженията около столицата, предава Сирийската обсерватория за човешки права, цитирана от агенция Ройтерс.

Временното затишие край Дамаск, обявено от сирийската армия, първоначално трябваше да продължи 24 часа, но впоследствие бе удължено с още две денонощия - до полунощ на 3 май. 

Междувременно петима са загинали при бомбардировки на контролирани от режима части на Алепо от страна на бунтовници. По думите на Сергей Куроленко, ръководител на руския Координационен център по помиряването на враждуващите страни в сирийския конфликт, текат преговори и е възможно примирието да обхване и Алепо, пише ТАСС.

На среща с външния министър на Саудитска Арабия вчера държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че страната му, Русия и коалиционните партньори се доближават до разбирателство за примирие в Сирия. Кери настоя преустановяването на огъня да е в сила и за Алепо, който е сцена на кървави сражения между армията на Башар Асад и опозиционни бойци.






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови