Най-малко 49 убити при руски бомбардировки над Алепо

OFFNews 17 октомври 2016 в 10:54 3045 3

Снимка Агенция Анадолу

Най-малко 49 души са били убити, а над 100 ранени при въздушни удари от руски и сирийски правителствени самолети в северозападните части на Алепо в неделя, предава агенция Анадолу, позовавайки се на местен представител на гражданската отбрана. 

Според Наджиб ал Ансари самолетите се нанесли удари върху жилищни райони с различни видове бомби. 113 души са настанени в полеви болници, разрушение са голям брой сгради. 

В неделя САЩ и Великобритания съобщиха, че обмислят нови санкции срещу режима на президента Башар Асад и Русия, с които да окажат натиск за спиране на офанзивата над Алепо. 

Държавният секретар на САЩ Джон Кери, говорейки с британския външен министър Борис Джонсън, заяви, че в Алепо ежедневно се извършват престъпления срещу човечеството.  

"Целта на тези санкции не е да се разреши каквото и да е, а да се ограничи засилването на Русия като пълноценен участник в международна дейност", коментира Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Руския президент допълни, че тази цел няма да бъде постигната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!