Москва хвърли вината за химическите атаки в Сирия върху Обама

ОFFNews 06 април 2017 в 12:55 7824 10

Политиката на Барак Обама относно Сирия, включваща предупреждения за военна интервенция в близкоизточната страна в случай на нападения с химически оръжия, е виновна за атаките от този тип, заяви заместник-постоянният представител на Русия в ООН Владимир Сафронков по време на извънредното заседание на Съвета за сигурност в сряда. 

"Т.нар. "червени линии" на бившата администрация на САЩ, чието пресичане би довело до военна намеса във вътрешния сирийски конфликт, белязаха повратен момент в историята на токсичните химикали в Сирия и бяха последвани от отровни вещества", коментира Сафронков в сряда. 

По думите му това решение на Барак Обама е довело до използване на химически оръжия от терористи в Сирия, търсещи провокация. 

Макар че западните сили, сред които Франция, Великобритания и САЩ, обвиняват правителството на Башар Асад за последната химическа атака в Хан Шейхун от 4 април, убила 86 души,  Русия твърди, че става въпрос за поразени от сирийската армия химически боеприпаси на бунтовниците.

Настоящият американски президент Доналд Тръмп заяви, че последното нападение ""прекрачи много червени линии". Въпреки отстъплението на Щатите, които наскоро отбелязаха, че свалянето на Башар Асад вече не е приоритет за Вашингтон, Тръмп коментира, че случилото се е променило мнението му за сирийския лидер. 

По време на заседанието на Съвета за сигурност представителят на САЩ Ники Хейли предупреди, че ако ООН не предприеме общи действия относно случилото се, Щатите могат да действат и сами. 






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

06.04 2017 в 18:23

И бели каски без противогази, в зоната на заразяване. Клоуни.
Елементарно менте за окаяни балъци.

42249

8

Denis Rizanov

06.04 2017 в 16:14

При условие, че преди 5 години изнесоха всички химически запаси от Сирия. Правиха комисии, проверки, снимаха, не оставиха непроверено място и после си ги прибраха западняците тия всичките оръжия. Само и само да не стига до използването им.
И сега да имат наглостта да разправят как са виновни Асад и правителствените войски... ебаси дивата наглост!

А какво ще кажете че в мрежите 1 ден по-рано се появиха снимки и съобщениия от т.нар. "бели каски"? А всички снимки и видеа от Хан-Шейхун са професионални?!
Наличието на оператора с професионална техника в точното време на точното място, професионални ракурси, някои от сничките са в ultraHD формат... какво ви говори всичко това?
Явно нищо. Забранено е да се мисли по темата.

10571

7

Hissarion

06.04 2017 в 14:42

Доказателства не сме видели от никоя от страните. Само спекулации и взаимни обвинения. Малко вероятно изглежда Асад да си подкопава успехите с безсмислени изстъпления. Колкото и да не го харесват, трябва да признаят, че не е толкова глупав.

10952

3

Мойри

06.04 2017 в 13:33

Кремъл предлага изпитание за нормалността и реалността за всеки, който ги чете и слуша. Много по-лесно за ума е да припише злото на нещо абстрактно и законспирирано, отколкото да го разобличава с рационалност, обективност, принципност, които се градят с десетилетия. Кремъл разчита на ниска образованост и критичност за почва на налудничавите си тези.
 
X

Да помогнем на украинските деца!