Мигранти замерят полицията в Македония с камъни

OFFNews 28 ноември 2015 в 17:00 5887 13

Снимка: Архив

Около 100 нелегални имигранти са хвърляли камъни по македонската полиция на границата между Македония и Гърция днес, съобщи македонският интернет портал Makfax.

Пострадали са най-малко четирима полицейски служители. Бежанците хвърляли камъни по полицията в знак на протест срещу решението на македонските власти да пристъпят към изграждане на метални огради по границата с Гърция.

"Предпазната мярка цели предотвратяване на безконтролното навлизане на имигранти на територията на Македония", заяви министърът на отбраната Зоран Йолевски.

Атаките в Париж засенчиха бежанската криза, но най-голямото преселение на хора на европейския континент след Втората световна война продължава с пълна сила.

Вчера десетина души, хванати в капан на гръцко-македонската граница, зашиха устите си с черен конец, след като обявиха гладна стачка, за да се противопоставят на невъзможността да продължат пътя си към Западна Европа. Те са част от 1300 имигранти, остана в ничията земя между двете страни, след като Македония и още няколко страни от Западните Балкани, ограничиха приема на бягащите от конфликти, разказва Стела Нану, говорител на Върховния комисариат на бежанците към ООН прид Си Ен Ен.

Тя е присъствала на сцената със зашиването на устите на мъжете и разказва: "Това са много уморени хора, пътували са дълго и се намират в много тежки условия. Те не могат да разберат как преди седмица техни сънародници са преминали границите, а сега не ги пускат".

В Гърция, тъй като времето се влоши, потокът от имигранти бележи драстичен спад. Само 155 имигранти са пристигнали на гръцките острови по море миналата неделя, според Международната организация по миграция, в сравнение със средно 4500 преминавания на ден от началото на ноември, информира Си Ен Ен.

Турските граничари са залавяли сирийци близо до границата, били са ги и са ги изтласквали обратно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!