Меркел и Оланд "за" Европа на различни скорости

OFFNews 07 март 2017 в 08:00 9608 19

Снимка БГНЕС - архив

Лидерите на Германия, Франция, Италия и Испания се обявиха "за" Европа на различни скорости. Домакин на срещата на "голямата четворка" снощи във Версай Франсоа Оланд. 

„Трябва да имаме куража някои страни да вървят напред, ако не всички членки искат да го направят. Европа на различни скорости е необходимост, в противен случай ще закъсаме. Съюзът винаги трябва да е отворен, никой няма да бъде изключен, но не всеки трябва да бъде насилван да участва във всеки проект”, обяви германският канцлер Ангела Меркел. 

Оланд призова европейците към единство, а не към еднаквост и подкрепи допълнително интегриране в икономическия и монетарен съюз, както и в хармонизирането на данъчните политики.

Лидерите на четирите страни ще се срещнат с европейските си колеги в четвъртък на срещата на върха на ЕС в Брюксел. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

15

Лопе де Вега

07.03 2017 в 14:03

Много интересно стоят в тази голяма четворка Италия и Испания. В северна Италия отдавна мърморят против ЕС.Икономиката на полуострова хич не е стабилна. Ако не постигнат поне леко нарастване на БВП, ги очаква ръст на задълженията, а те и сега не биха могли да влязат в ЕС през парадния вход. Дочувам, че хишпанците и те не били цъфнали и вързали. Та пак да питам - четворка или чифт плюс два придатъка? Май ще си останат франсета и дойчета визави. Мечтата на Морис Шуман!

Поздрав!

77927

11

El Commandante

07.03 2017 в 11:11

Което е прекрасно, ако се замислиш, аз нямам никакъв проблем тея боклуци от Германия, Франция, Холандия и прочее нещастници да си правят обща външна политика, да си канят сульо, пульо и брат им Ахмед на гости и въобще да правят квото си искат при условие че не ни принуждават да им следваме сабоубийствените пориви.

Да, от тая ситуация определено може да се извлече позитив...

77927

10

El Commandante

07.03 2017 в 11:09

wayOff- един път и аз да съм съгласен с тебе...