Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ловец от Пирот застреля бежанец до границата ни

OFFNews 24 август 2016 в 11:21 17221 2

Ловец от Пирот застреля афганистански бежанец близо до българската граница, съобщи сръбската национална телевизия РТС, като се позовава на съобщение на Министерството на отбраната.

Около 21,00 ч. местно време при обход на сръбско-българската граница е бил чут изстрел в района между селата Славиня и Изатовци. На мястото на инцидента са били открити 6 мигранти от Афганистан и 4 местни ловци. От изстрела е пострадал 20-годишен афганистанец, който малко след това е починал. Ловецът, произвел изстрела, е задържан за 48 часа. Води се разследване.

Селата Славиня и Изатовци в Пиротски окръг се намират в непосредствена близост до българската граница и са част от Западните покрайнини. На българска територия най-близките села са Бърля, Комщица, Смолча, Губеш, Голеш и Станинци, в община Годеч, уточнява Фокус. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

2

mendi

24.08 2016 в 11:43

Подобни инциденти се случват през всеки ловен сезон или при обикновенно бракониерстване. Обикновенно жертвите са други ловци.
Новината е много изкушаваща за медиите защото този път убития е "бежанец" ама мисля че този път няма да намерим под вола - теле! Ако убития беше македонски гражданин дали щеше да има статия за инцидента???

12278

1

Bai Tanas

24.08 2016 в 11:36

Ловецът го е помислил за носър ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!