Льо Пен защити Русия и нападна ЕС в Москва

ОFFNews 24 март 2017 в 14:45 5804 4

При посещение в Москва лидерът на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен за пореден път разкритикува политиката на Европейския съюз спрямо Русия, определяйки я като политика на изнудване.

"Що се отнася до санкциите и моето отношение към тях, знаете, че винаги съм се противопоставяла на санкциите. Вярвам, че те са най-малко нечестни и глупави", каза Льо Пен, цитирана от ТАСС, по време на посещение в руската столица по покана на Комитета за външни работи на Държавната дума.

Французойката заяви, че отхвърля "дипломацията на заплахи, дипломацията на санкции, дипломацията на изнудване", която по думите й ЕС използва все по-често не само спрямо Русия, а и спрямо членовете на блока. 

"Винаги съм настоявала за отпадане на санкциите, които смятам, че контрапродуктивни", каза Льо Пен по време на срещата си с председателя Вячеслав Володин. 

Лидерът на Национален фронт подчерта, че е сред малкото политици във Франция, които споделят гледната точка на Русия по отношение на конфликта в Украйна. Тя заяви, че случващото се в страната е гражданска война и там няма руски войници. 

"Съединените щати преследват целта си да започнат истинска война в Европа, въоръжавайки Украйна. Искат да разширят зоната на НАТО до руската граница. САЩ от много години работи, за да затегне хватката си около Източна Европа. САЩ настояват за членството на Украйна в НАТО и настоящото украинско правителство има същата цел", каза Льо Пен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови