Кремъл все още имa надежда за разбирателство с Тръмп

ОFFNews 12 януари 2017 в 15:15 4847 1

Снимка Sputnik

Кремъл има надежда руският президент Владимир Путин и бъдещият му американски колега Доналд Тръмп да работят в разбирателство въпреки последните изявления на републиканецът, който подкрепи обвиненията срещу Москва за хакерска намеса в президентския вот в Щатите. 

"Наистина Москва се надява, че нашите президенти ще се разбират. Това не означава готовност да се съгласяват един с друг за всичко, това не е възможно", каза говорителят Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Песков напомни и предишните изявления на Тръмп за подобряване на отношенията в Русия. 

В последната си реч Доналд Тръмп, който доскоро изразяваше силен скептицизъм относно руската намеса в американския вот, заяви, че именно Русия стои зад атаките над Демократическата партия. 

"Що се отнася до хакерство, мисля, че е била Русия. Но мисля, че също така ни хакват и други държави и хора", каза ребпубликанецът и допълни, че когато встъпи в длъжност Москва ще има по-силен респект спрямо Щатите.

В отговор говорителят на Путин заяви, че руският президент е показал ясно с думите и делата си своето желание да уважава партньорите на Москва, но това уважение не може да бъде едностранно. 








Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови