Кремъл ще представи доказателства, че химическата атака в Сирия е по вина на бунтовниците

ОFFNews 05 април 2017 в 17:38 7876 7

Русия ще представи пред Съвета за сигурност на ООН доказателства, че предполагаемата химическа атака в Сирия всъщност е следствие от въздушен удар на сирийската правителствена авиация по сгради, в които бунтовниците са произвеждали химически оръжия. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава БТА, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

По думите му Русия ще представи в ООН огласени по-рано днес данни на руското министерство на отбраната, според които отровната субстанция, причинила на 4 април смъртта на голям брой хора, е изтекла от бунтовнически склад за химически оръжия, след като той бил поразен от сирийската авиация.

Западът обвинява Дамаск, че използва химическо оръжие срещу бунтовниците, което режимът на Башар ал Асад отрича.

Вашингтон, Париж и Лондон са подготвили проекторезолюция на Съвета за сигурност, в която се заклеймява химическата атака в сирийската провинция Идлиб и се настоява за разследване.

Русия има право на вето, което досега винаги е налагала, за да блокира резолюции срещу Асад. 

Песков потвърди днес, че въоръжените сили на Русия ще продължат своите "операции в подкрепа на антитерористичните операции на въоръжените сили на Сирия за освобождаването на страната".

Жертвите на вчерашната атака с химически оръжия в района на сирийския град Хан Шейхун достигнаха 72 души, половината от тях са жени и деца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

19.04 2017 в 20:57

Нито руснаците са твърдяли това, нито германците - че руснаците. Нито Червеният кръст, или пък Обществото на народите, по резултатите от работата на работилата още тогава международна комисия. Още тогава е било ясно, че е работа на украинците.
И карай по-кротко със собствените си гръмки дрънканици, поне докато няма резултат от разследването на нещо, за което нямаш и бегла представа.

10564

5

ultra-73

05.04 2017 в 19:03

"отровната субстанция, причинила на 4 април смъртта на голям брой хора, е изтекла от бунтовнически склад за химически оръжия"

"Бунтовниците", разбииш ли, по цял ден си нямат работа и фърлят бомбите с химикала напрао от балконите си:)

7506

1

Да, в лабораторията на болницата тайничко са правили зарин.
 
X

Подкастът на OFFNews