Кремъл обяви, че разглежда като заплаха американските танкове в Полша

OFFNews 12 януари 2017 в 15:03 7353 8

Снимка Reuters

Кремъл обяви, че разглежда като заплаха увеличението на американското присъствие в Европа близо до границите на Русия, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков. 

Полското военно министерство обяви във вторник, че близо 1000 американски военни и оборудване на американската танкова бригада са пристигнали на територията на страната. 

"Всяка страна, която увеличава чуждо военно присъствие в своите граници може да се възприема и ще се приема негативно. Именно по такъв начин го възприемаме и ние", каза Песков пред журналисти в отговор на въпрос как Кремъл оценява американските танкове и бронетехника в Полша. 

"Ние гледаме на това като на заплаха за нас", подчерта той. 

"Това са действия, които заплашват нашите интереси, нашата безопасност, още повече, че става въпроз за това, че трета страна увеличава своето военно присъствие до границите ни в Европа. Това даже не е европейска държава. Независимо дали са хиляда или десет хиляди (военни, бел.ред.), става въпрос за увеличаване на военно присъствие. Тук няма какво да се добави", категоричен е Песков.

Американските военни са в Полша в рамките на операция "Атлантическа решимост", като се очаква да останат в страната 9 месеца. Планирана е и ротация, но така, че да няма пауза в операцията. 

Военните ще участват в учения заедно с европейските си съюзници. В състава на бригадната бойна група влизат около 3500 военни, 87 танка, 18 самоходни гаубици Paladin, над 400 автомобилей Humwee, както и 144 БМП Bradley, посочва РИА Новости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

12.01 2017 в 17:34

А и да си припомним - по време на Студената война, във всички държави, членки на Варшавския договор имаше войски на Съюза. Това заплаха ли беше за държавите от западния блок?

А не бе! Според теб за какво са ги смятали?
И още по-интересно, 30 години по-късно няма никакъв Варшавски договор. нейто от какво се опасява? За чиф к0р съществува изобщо? Да напада и окупира страни? Да унищожава федерации? Да въвежда марионетни правителства?

42249

4

Denis Rizanov

12.01 2017 в 17:29

HMMWV
High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle
Humvee

Манете го тва Humwee и оправете автомобилей

11841

3

трафоПОСТ

12.01 2017 в 16:36

А, гората край село Катин е спомен, който им държи влага, така че след безчинствата на Путлер в Украйна, поляците са решили да са по-подготвени от предишния път. Тогава СССР напада първо Финлаnдия, а после си поделят Полша с Хитлер. Така, че парен каша духа, а руската мурзилка tarbuh, не е лошо да пита мексиканците искат ли руски танкове, преди да им ги изпраща, щото гледам, даже Куба нещо се обърна на другата страна...

12342

2

tarbuh

12.01 2017 в 15:33

Бухльо, я да сложат руснаците 1000 души в Мексико, да видим САЩ какво ще кажат :)

15509

1

Бухльо

12.01 2017 в 15:22

Реално погледнато хиляда души могат да са заплаха за една от най-силните армии в света, само ако тази армия има планове за нападение. Тогава единствено възниква опасност - да убиеш военни на враг, когото не искаш да въвличаш в такъв конфликт.
Това е реалността, по какъв друг начин може да са заплаха тези военни?
А и да си припомним - по време на Студената война, във всички държави, членки на Варшавския договор имаше войски на Съюза. Това заплаха ли беше за държавите от западния блок? Неее, те само възпираха попълзонвенията на капитализЪма. Сега кое е различно?