Кремъл: Политиката на ЕС за налагане на санкции е деструктивна

ОFFNews 21 октомври 2016 в 17:05 4959 5

Кремъл все още смята политиката на ЕС за налагане на санкции срещу Русия за деструктивна, заяви говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. 

"Мнението остава непроменено. Вярваме, че позиция, насочена към разширяване и продължаване на антируските санкции е съвсем деструктивна. Мислим, че нанася сериозни поражения на отношенията на Русия с отделни страни и Европейския съюз като цяло. Гражданите на държавите, участващи в икономическите действия, са засегнати най-силно", каза Песков, коментирайки разискваната от Европейския съвет възможно за налагане на нови санкции на Москва заради военната намеса в Сирия.

Прессекретарят допълни, че обикновените производители, фермери и доставчици на услуги в Европа страдат от налагането на санкциите.

Европейските лидери не стигнаха до единодушие относно ново санкциониране на Москва, като основен противник на идеята бе италианският премиер Матео Ренци. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова Русия да преустанови военните действия в Сирия, но не спомена налагането на санкции като вариант.  
 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови