Кремъл: Наши територии не връщаме, Крим е на Русия

OFFNews 15 февруари 2017 в 12:15 10918 11

Снимка РИА Новости

"Ние свои територии не връщаме. Крим е територия на Русия". Това заяви говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова по повод изказването на говорителя на Белия дом Шон Спайсър, според което президентът Доналд Тръмп очаква Русия да върне Крим на Украйна. 

Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, посочи, че Русия ще продължава да полага усилия за деескалацията на конфликта в Украйна и има намерение търпеливо и последователно да разяснява на партньорите си, в това число и на САЩ, причините за това Крим да е част от Русия. 

Темата за връщането на Крим не се обсъжда и няма да се обсъжда, подчерта Песков, цитиран от РИА Новости. 

Председателят комисията по международните отношения в Държавната дума Леонид Слуцкий пък посочи, че очакванията за подобряване на отношенията със САЩ след идването на новия президент са били завишени. 

Възможността за рестартиране на отношенията с Америка не е зачеркната, но подобно изказване, подобно на студен душ, пресича някои наши прибързани и завишени очаквания по отношение на Тръмп и неговия екип, коментира Слуцкий пред журналисти. 

По думите му се очаква отношенията между Москва и Вашингтон да се подобряват, но това ще отнеме много време, тъй като антируските настроения в САЩ са много силни. 

В рамките на предизборната си кампания Тръмп обяви, че след избирането си е готов да разгледа въпроса за признаване на Крим като част от Русия, както и за отмяна на санкциите против Москва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

11

трафоПОСТ

23.02 2017 в 20:42

Езикът казва много. Самата фраза, не ВРЪЩАМЕ Крим защото е наш издава подсъзнание на крадец. Когато нещо е твое, казваш, тази земя не я даваме. Връща се нещо, което не е твое, а си го взел, без значение дали доброволно или насила.

12691

10

Емил Станоев

15.02 2017 в 15:57

Война да не става , иначе нека си говорят !